enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3444
EURO
34,6997
ALTIN
2.397,32
BIST
10.149,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Altın mevduatları, Şanlıurfa’da en düşük seviyede

Altın mevduatları, Şanlıurfa’da en düşük seviyede

Altın mevduatları, Şanlıurfa’da en düşük seviyede
19.10.2023 21:43
0
A+
A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, il bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payı açıklandı. Şanlıurfa, yüzde 8,4’lük payı ile bu listede sonlarda yer aldı.

BDDK verilerine göre, 2023 yılı Ağustos ayı itibarıyla Türkiye’de altın mevduatları toplam 161 milyar lirayı aştı. Bu mevduatların toplam mevduat içindeki payı ise yüzde 11,7 oldu.

İl bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payı incelendiğinde, Kırıkkale yüzde 18,4 ile ilk sırada yer aldı. Kırıkkale’yi, yüzde 17,1 ile Kütahya, yüzde 16,2 ile Edirne ve yüzde 15,8 ile Çanakkale takip etti.

Şanlıurfa ise yüzde 8,4’lük payı ile bu listede sonlarda yer aldı. Şanlıurfa’yı, yüzde 8,6 ile Gaziantep, yüzde 8,7 ile Adıyaman ve yüzde 8,8 ile Diyarbakır takip etti.

Şanlıurfa’da altın mevduatları neden düşük?

Şanlıurfa’da altın mevduatlarının düşük olmasının nedenleri arasında, ilin kırsal kesimde yoğun olması ve düğünlerde altın takılmasının yaygın olması gösteriliyor.

Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar genellikle altınlarını fiziki olarak saklıyor. Düğünlerde ise altın takmak, Şanlıurfa’nın geleneksel bir kültürü olarak görülüyor. Bu nedenle, Şanlıurfa’da altın mevduatları, diğer illere göre daha düşük seviyede bulunuyor.

Altın mevduatlarına olan ilgi artıyor

Türkiye’de altın mevduatlarına olan ilgi son yıllarda artıyor. Bu artışın nedenleri arasında, küresel ekonomik belirsizlikler, enflasyon ve kur dalgalanmaları gösteriliyor.

Yatırımcılar, bu belirsizlikler karşısında paralarını korumak için altına yöneliyor. Bu nedenle, altın mevduatları, diğer yatırım araçlarına göre daha fazla ilgi görüyor.

HABERLER  Bakan Bilgin’den asgari ücrete ara zam açıklaması
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.