enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3853
EURO
34,5700
ALTIN
2.385,40
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Deprem ve göç, Şanlıurfa’da konut fiyatlarını uçurdu

Deprem ve göç, Şanlıurfa’da konut fiyatlarını uçurdu

Deprem ve göç, Şanlıurfa’da konut fiyatlarını uçurdu
19.10.2023 21:46
0
A+
A-

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yapılan araştırmaya göre, Şanlıurfa’da konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 84 oldu. Bu oran, Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor.

Araştırmaya göre, Şanlıurfa’da ortalama metrekare satış fiyatı 12 bin 490 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 198 bin 240 TL olarak gerçekleşti.

Şanlıurfa’da konut fiyatlarının artmasının nedenleri arasında, 2020 yılında yaşanan deprem ve çevre illerden yaşanan göç gösteriliyor.

Depremde ağır hasar gören yapıların yıkılması ve yeni yapıların inşa edilmesi, konut stokunun azalmasına neden oldu. Bu durum, talebin artmasıyla birlikte fiyatların yükselmesine yol açtı.

Öte yandan, çevre illerden Şanlıurfa’ya yaşanan göç de konut talebini artırdı. Bu durum da fiyatların yükselmesine katkıda bulundu.

Konut fiyatlarında artış devam edecek

Gayrimenkul sektöründe uzmanlar, konut fiyatlarının önümüzdeki dönemde de artmaya devam edeceğini tahmin ediyor.

Uzmanlara göre, talepteki artış ve artan maliyetler, fiyatların yükselişini sürdürecek.

Konut satın almak isteyenlere uyarı

Konut satın almak isteyenlere, fiyatların artmaya devam edeceğini göz önünde bulundurmaları tavsiye ediliyor. Bu nedenle, konut satın almadan önce iyi bir araştırma yapılması ve piyasa koşullarının göz önünde bulundurulması gerekiyor.

HABERLER  TÜİK mayıs ayı işsizlik verilerini açıkladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.