enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5371
EURO
34,8354
ALTIN
2.443,65
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da yılan yakalandı, doğal yaşam alanına bırakıldı

Şanlıurfa’da yılan yakalandı, doğal yaşam alanına bırakıldı

Şanlıurfa’da yılan yakalandı, doğal yaşam alanına bırakıldı
21.10.2023 22:44
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bir binanın girişinde yılan gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri tarafından yakalanan yılan, şehir merkezinden uzak bir bölgedeki doğal yaşam alanına bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde bir binanın girişinde yılan gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri, olay yerine gelerek yılanla ilgili inceleme başlattı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılanı dikkatlice yakaladı. Yılan, daha sonra şehir merkezinden uzak bir bölgedeki doğal yaşam alanına bırakıldı.

Yılanlar da doğanın bir parçasıdır

Yılanları yakalayan itfaiye ekipleri, “Yılanlar da doğanın bir parçasıdır. Onları gördüğümüzde korkup zarar vermemeliyiz. Gerekli önlemleri alarak onları yakalayıp doğal yaşam alanlarına bırakmalıyız” dedi.

Yılanlar, ekosistemde önemli bir rol oynayan omurgalı hayvanlardır. Böcek, kemirgen ve hatta diğer yılan türlerini yiyerek beslenirler. Bu sayede, zararlı böcek ve kemirgen popülasyonlarının kontrol altında tutulmasına yardımcı olurlar.

Yılanlar, insanlar için de faydalı olabilir. Örneğin, bazı yılan türleri, zehirlerini tıbbi amaçlar için kullanılır. Ayrıca, yılanlar, örümcek ve akrep gibi zehirli hayvanlarla beslenerek, insanların bu hayvanlardan korunmasına yardımcı olurlar.

Yılanları gördüğümüzde ne yapmalıyız?

Yılanlar, insanlar için genellikle zararsız olsa da, bazı türleri zehirlidir. Bu nedenle, yılanları gördüğümüzde dikkatli olmalıyız. Yılan gördüğümüzde, aşağıdaki önlemleri alabiliriz:

  • Yılana yaklaşmamaya özen gösterelim.
  • Yılanı gördüğümüz yeri işaretleyelim ve bölgeden uzaklaşalım.
  • Yetkililere haber verelim.

Yılanları gördüğümüzde, onları korkutup zarar vermemeliyiz. Gerekli önlemleri alarak onları yakalayıp doğal yaşam alanlarına bırakmalıyız.

HABERLER  Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle binlerce personel ve araç sahada
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.