enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3848
EURO
34,7777
ALTIN
2.395,86
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Şanlıurfa Valisi Harran’da incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Valisi Harran’da incelemelerde bulundu
22.10.2023 22:44
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, peygamberlerin ayak izi olduğuna inanılan ve dünyada ilk tarımın yapıldığı yer olarak kabul edilen Harran ilçesinde incelemelerde bulundu.

Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin’in eşliğinde ilk olarak Şuayip Antik Kentini ziyaret eden Vali Şıldak, sırasıyla Han El-Ba’rur, Bazda Mağaraları, Hayati El Harrani Türbesinde incelemelerde bulundu.

Vali Şıldak, Harran’ın binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerlere sahip eşsiz bir bölge olduğunu belirterek, “Her biri ayrı öneme sahip tarihi ve turistik değerleriyle ilçemiz, sahip olduğu bereketli toprakları sebebiyle yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, birçok istilayla karşılaşmış. Bu medeniyetlerin izlerini günümüzde bu topraklarda görebiliyoruz. Bu yönüyle tarihi keşfetmek isteyenleri Harran’ı görmeye davet ediyoruz” dedi.

İncelemelerinin ardından ilçe merkezinde bulunan aile destek merkezi bünyesinde bulunan keçe işleme, seramik ve ahşap atölyelerini ziyaret eden Vali Şıldak, burada üretilen ürünleri inceledi.

Usta öğreticiler ve çalışan personele başarılar dileyen Vali Şıldak, ilçe temasları kapsamında son olarak Harran Kümbet Otel ile Harran Gastronomi merkezini ziyaret etti.

Vali Şıldak’tan Harran’a destek mesajı

Vali Şıldak, Harran’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve tanıtılması için her türlü desteği vereceklerini belirterek, “Harran’ın hak ettiği değeri görmesi için hep birlikte çalışacağız” dedi.

HABERLER  Urfa için hava durumu!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.