enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfalı taraftarlar, Süper Kupa finalinin Riyad’da oynanmasına tepkili

Şanlıurfalı taraftarlar, Süper Kupa finalinin Riyad’da oynanmasına tepkili

Şanlıurfalı taraftarlar, Süper Kupa finalinin Riyad’da oynanmasına tepkili
22.10.2023 00:25
0
A+
A-

Şanlıurfa, Türkiye’nin en önemli futbol şehirlerinden biri. 2,5 milyon nüfusu bulunan kentte, futbol tutkusu her geçen gün daha da artıyor. Bu da Şanlıurfa’nın Süper Lig’de daha fazla takıma sahip olmasının yanı sıra, büyük takımların kente daha fazla gelmesini de sağlıyor.

Bu kapsamda, Şanlıurfalı taraftarlar, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa finalinin kentlerinde oynanmasını bekliyordu. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacağını açıkladı.

Bu karar, Şanlıurfalı taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Şanlıurfalı taraftarlar, TFF’nin kararını, kentin futbolu geliştirme çabalarını görmezden gelmek olarak değerlendirdi.

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim, TFF’nin kararını “Şanlıurfa’nın futbolu için büyük bir fırsatı kaçırmış oldu” sözleriyle değerlendirdi. Yetim, “Şanlıurfalı taraftarlar, Süper Kupa finalini kentlerinde izlemek için büyük bir heyecanla bekliyordu. TFF’nin bu kararı, kentin futbolu için büyük bir hayal kırıklığı oldu” dedi.

Şanlıurfalı taraftarlar ise sosyal medya üzerinden TFF’ye tepki gösterdi. Taraftarlar, TFF’yi “kentin futbolunu görmezden gelmek” ve “Suudi Arabistan’ın ekonomik çıkarlarına hizmet etmek”le suçladı.

TFF’nin kararı, birçok kişi tarafından da eleştirildi. Kararın, Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye verdiği ekonomik desteklerle ilişkilendirildiği öne sürüldü.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanmasının Türk futbolunun marka değerine katkı sağlayacağını söyledi. Ancak Büyükekşi’nin bu açıklaması, Şanlıurfalı taraftarları tatmin etmedi.

HABERLER  Başkan Ayşe Çakmak ''Kadın Liderler'' ödülüne layık görüldü
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.