enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,6897
ALTIN
2.428,73
BIST
10.000,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

İlk kez ev alacaklara 1.20 faiz oranlı 15 yıl vadeli konut kredisi geliyor

İlk kez ev alacaklara 1.20 faiz oranlı 15 yıl vadeli konut kredisi geliyor
23.10.2023 14:49
0
A+
A-

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli kredi başvurusu gündemde. Kredi kampanyasının ayrıntıları da netleşmeye başladı.

Yeniçağ’da yer alan habere göre düşük faizli konut kredisi için beklenti 15 yıl (180 ay) vade imkanı ve 1.20 faiz oranına sahip olması yönünde.

Kredi şartları neler?

1-)1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç evi olmayan kişiler yararlanabilecek. Örneğin 5 milyon TL’ye kadar ekspertiz değeri olan bir konut için çekilebilecek kredi 2 milyon TL seviyelerindeyken, yeni yapılacak düzenlemede en azından bu oranın yüzde 80’lere çıkartılması olumlu olarak değerlendirdiğimiz bir konu. 2-) Daha önce benzer türden sayılabilecek kampanyalarda, örneğin taşınmazı alacağı şehirde yakın zamanda (son 1 yılda) konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa da hisse oranının yüzde 50’den fazla olmaması gibi kriterler ön planda olacak.

Vade ve faiz ne kadar olacak?

İlk evini alacak vatandaşlara 120 ay dışında 15 yıl-180 aya kadar vadelendirme imkanı sunulacak. Yani 2 buçuk milyonluk düşük faizli konut kredisinde vatandaşların alacakları ev için ödeyecekleri taksit tutarı aylık taksit 34 bin TL’yi bulacak.

Kampanya ne zaman başlayacak?

Kampanyanın detaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Kampanyanın kasım ayı içinde başlaması öngörülüyor.

HABERLER  Ata mirası siyez buğdayına biçilmeden sipariş yağdı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.