enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da pamuk festivali düzenlendi

Şanlıurfa’da pamuk festivali düzenlendi
31.10.2023 19:31
0
A+
A-

Türkiye’nin en büyük pamuk üreticisi olan Şanlıurfa’da bu yıl ilk kez pamuk festivali düzenlendi. Festivalde pamuğun tescillenmesi için girişimlere başlandığı müjdesi verildi.

Festival, Eyyübiye ilçesine bağlı Zeynep Köy Mahallesi’nde bulunan bir pamuk tarlasında düzenlendi. Programa Şanlıurfa il Tarım Müdürü Mehmet Aksoy, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit, pamuk üreticileri, STK’lar ve çiftçiler katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.

Şanlıurfa’nın Türkiye genelinde pamuk üretiminde yüzde 43 civarında olduğunu belirten Zahit, pamuğun Urfa’nın tescilli ürünü olması için başvurularda bulunduklarını ifade etti.

Tarım Müdürü Aksoy ise, “Toprağın dili tarımdır eğer biz toprakla konuşmak istiyorsak çiftçinin gölgesi pamuğun üstünde olacak, çiftçinin gölgesi karpuzun üzerine olacak, çiftçinin gölgesi domatesin üzerine olacak” dedi.

Festival, katılımcıların pamuk toplaması ve pamuğu çırçır işleminden geçirmesiyle sona erdi.

Pamuk tescili için girişimler başladı

Festivalde konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit, pamuğun Şanlıurfa’nın tescilli ürünü olması için girişimlere başlandığını duyurdu. Zahit, “Şanlıurfa’da pamuk üretiminde dünya çapında bir marka haline geldik. Bu nedenle pamuğumuzun tescillenmesi için çalışmalar başlattık” dedi.

Pamuk üretiminde lider konumda

Türkiye’de pamuk üretiminde lider konumda olan Şanlıurfa’da 2022 yılı ekim döneminde 450 bin hektar alanda pamuk ekimi yapıldı. Bu yılki üretim beklentisi ise 1 milyon ton olarak açıklandı.

HABERLER  Önce zam sonra indirim!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.