enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5415
EURO
34,8110
ALTIN
2.444,86
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfaspor Başkanı İzol’dan hakemlere tepki

Şanlıurfaspor Başkanı İzol’dan hakemlere tepki
04.11.2023 23:59
0
A+
A-

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Hacim İzol, sezon başından bu yana hakem hatalarından dolayı takımının puan kayıplarına uğradığını belirterek, hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

İzol, yaptığı yazılı açıklamada, “Şanlıurfaspor camiası olarak içerisinde bulunduğumuz 1. Lig’de yaşanan hakem hataları takımımızın puan kayıplarına sebep olmaya devam ediyor. Bunlardan bahsedecek olursak; Keçiören maçındaki golümüzün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi ve bu golü su molası arasında VAR incelemesi yaparak iptal etmesi, yine Keçiören maçında Ardaiz’in çapraz bağlarının kopmasına kadar giden pozisyonda faul dahi verilmemesi, aynı maçta rakibin futbolcumuz Cumali Bişi’ye yaptığı faul sonrası pozisyonun golle sonuçlanması, Mehmet Yiğit’in aldığı kırmızı kartta yayıncı kuruluşun da yayınladığı gibi herhangi bir müdahalesi olmamıştır. Müdahalesi olmadığı için tek maç ceza almıştır ve Yiğit’in kırmızı kart esnasında rakip takımın futbolcularına herhangi bir kart gösterilmemiştir. Kocaelispor maçında tüm Türkiye’nin gördüğü gibi hakem, tüm takdir haklarını rakipten taraf kullanmıştır. Tuzla deplasmanında aleyhimize verilen penaltıyı 6 dakika inceleyen hakem olmayan penaltıyı aleyhimize vererek takımımızı 2 puandan etmiştir. Yine tüm haklarını rakipten taraf kullanan hakem 6 futbolcumuza kart göstererek bazı futbolcularımızın cezalı duruma düşmesine sebep verecek kararlara imza atmıştır. Giresunspor maçının son dakikalarında hakem, lehimize verilen penaltıyı 30 saniye izleyerek kararı iptal etmiştir. Keçiören maçında 6 dakika VAR da pozisyonu izleyen hakemin bu maçta 30 saniye ile kararını vermesi maalesef puan kayıplarımıza neden olmuştur. Dün oynanan Sakaryaspor karşılaşmasında son dakikada tüm Türkiye’nin gözü önünde tüm spor çevrelerinin penaltı dediği pozisyonda VAR’a bile gitmeyen hakem yine puan kayıplarımıza sebep olmuştur” ifadelerini kullandı.

İzol, hakem hatalarından dolayı takımının 13 puan kaybı yaşadığını belirterek, “Hakemlerimizin bu konuda daha dikkatli olmasını diliyor, önümüzdeki maçlarda bu konuyu hassasiyetle takip edeceğimizi taraftarımızın da bilmesini istiyoruz. Takımımız önümüzdeki maçlarda da en iyi performansı sergileyecek ve devre arasına kadar mümkün olduğu kadar en iyi puanları toplayacaktır. Ben takımımıza güveniyor ve Sakarya maçındaki mücadelesinden dolayı tüm futbolcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

HABERLER  Şanlıurfaspor ve Kulüp Başkanı Yetim PFDK’ya sevk edildi

İzol’un açıklaması, Şanlıurfaspor taraftarları tarafından da büyük tepkiyle karşılandı. Taraftarlar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda hakem hatalarından dolayı takımın mağdur edildiğini belirterek, hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini söylediler.

Hakem hatalarının önüne geçilmesi için ne yapılmalı?

Şanlıurfaspor Başkanı İzol’un açıklamaları, Türk futbolunda yaşanan hakem hatalarının bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Peki, hakem hatalarının önüne geçilmesi için neler yapılmalı?

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız spor yorumcuları, hakem hatalarının önüne geçilmesi için öncelikle hakemlerin daha iyi yetiştirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bunun için hakemlerin daha kaliteli eğitim alması ve düzenli olarak maç izlemesi gerektiğini söylüyorlar.

Yorumcular, ayrıca hakemlerin performanslarının daha iyi takip edilmesi gerektiğini de ifade ediyorlar. Hakemlerin maçlardaki performansları daha yakından takip edilerek, hata yapan hakemlerin cezalandırılması gerektiğini savunuyorlar.

Hakem hatalarının sonuçları nelerdir?

Hakem hatalarının sonuçları, hem takımlar hem de futbolseverler için olumsuz olabiliyor. Hakem hatalarından dolayı takımlar puan kaybedebiliyor, hatta küme düşebiliyor. Bunun yanı sıra, hakem hatalarından dolayı futbolseverler de maçlardan soğuyabiliyor.

Bu nedenle, hakem hatalarının önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.