enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C

Birecik Devlet Hastanesi’nde organ bağışı bilinci artırılıyor

Birecik Devlet Hastanesi’nde organ bağışı bilinci artırılıyor
11.11.2023 00:31
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Birecik Devlet Hastanesi, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında bir etkinlik düzenledi.

Hastanenin poliklinik binası giriş katında kurulan standta, hastaneye başvuran hasta ve hasta yakınları ile hastane çalışanlarına organ bağışının önemi hakkında bilgi verildi.

Standda yapılan açıklamada, organ yetmezliği nedeniyle organ nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekildi. Bu hastaların tek umudunun organ bağışı olduğu ifade edildi.

Ülkemizde organ bağışı sayısının artırılması için birçok çalışma yapıldığına vurgu yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında, toplumu organ bağışının önemi konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar ile beyin ölümü ve kadavra donör tespitinin arttırılmasına yönelik sağlık personeli eğitimleri verildiği belirtildi.

Ancak, ülkemizde organ bağışı sayısının hala istenilen düzeyde olmadığına dikkat çekildi. Bu durumun, bilgi eksikliği ve ön yargılar gibi nedenlerle açıklandığı ifade edildi.

Standı ziyaret edenlere organ bağışı kartı dağıtıldı. Organ bağışı yapmayı düşünenlerin, organ bağışı kartını doldurarak yakınlarına vermeleri ve organ bağışı konusundaki kararlarını yakınlarına bildirmeleri istendi.

Birecik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Müslüm Şahin, organ bağışının bir duyarlılık çalışması olduğunu belirterek, “Organ bağışı sayesinde pek çok kişinin hayat kalitesi yükselirken, bir o kadarının da hayata tutunması sağlanır. Kronik organ yetmezliği gibi hayati durumlarda organ bağışı son derece önem kazanır” dedi.

Şahin, tüm vatandaşları organ bağışına davet etti.

HABERLER  Bakan Koca'dan sağlık çalışanlarına zam müjdesi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.