enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,2892
EURO
34,6521
ALTIN
2.410,20
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Şanlıurfa’da TOKİ Konutları hak sahiplerine mağduriyet yaşattı

Şanlıurfa’da TOKİ Konutları hak sahiplerine mağduriyet yaşattı
16.11.2023 01:07
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki Küçükler Mahallesi’nde inşa edilen 100 bin konut projesinde kura çekilişi, 13 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Kura sonucunda, 2+1 nitelikli 681 adet ve 3+1 nitelikli 311 adet olmak üzere toplamda 992 adet konut için hak sahipleri belirlendi.

Ancak, hak sahiplerine verilen konutların, projenin başlangıcında duyurulan Batıkent Mahallesi’nde değil, Yenice Mahallesi’nde olduğu ortaya çıktı. Yenice Mahallesi’ndeki konutlar, iki yıldır bitmiş halde bekletiliyordu.

Konutların Yenice Mahallesi’nde verilmesi, hak sahipleri arasında büyük tepkiye neden oldu. Hak sahipleri, konutların Batıkent Mahallesi’nde verilmesini talep etti.

Konutların Yenice Mahallesi’nde verilmesinin bir diğer nedeni de, bu bölgedeki konutların daha pahalı olması. Yenice Mahallesi’ndeki konutların peşinatı 250-300 bin TL, taksitleri ise 12-14 bin TL olarak belirlendi. Bu rakamlar, Batıkent Mahallesi’ndeki konutların peşinatından ve taksitlerinden yaklaşık iki kat daha fazla.

Hak sahipleri, TOKİ’nin, dar gelirli vatandaşlar için inşa ettiği konutları, dar gelirlilere ulaştıramadığını öne sürdü.

Hak sahipleri, TOKİ yetkililerinin kendilerine vereceği açıklamayı beklediklerini söyledi.

HABERLER  Şanlıurfa'da Aynı türbede Arap, Kürt ve Türk şeyhlerin kabirleri bulunuyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.