enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da “İnsan olmak, mutluluğu silahsız paylaşmaktır” projesi başlıyor

Şanlıurfa’da “İnsan olmak, mutluluğu silahsız paylaşmaktır” projesi başlıyor
18.11.2023 22:02
0
A+
A-

Şanlıurfa Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, düğün, asker eğlencesi ve diğer kutlama organizasyonlarında havaya ateş açılmaması için “İnsan olmak, mutluluğu silahsız paylaşmaktır” isimli bir proje başlattı.

Proje kapsamında, bilgilendirici broşürler, afişler ve araçların camlarına yapıştırılması amacıyla çıkartmalar hazırlandı. Ayrıca, polisler tarafından çekilen bir film ile de havaya ateş açılmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Filmde, havaya ateş açılmasının neden olduğu tehlikeler ve bu davranışın suç olduğu vurgulanıyor.

Proje kapsamında, polis memuru Ahmet Burak Çolak’ın yazdığı senaryoya, kısa film de çekildi.

Yorgun merminin hayatını karartan bir aileden yola çıkarak, böyle bir film yaptıklarını belirten Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Burak Çolak, kısa filmin çekimlerini 20 kişilik ekiple gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Filmde bir babanın yorgun mermi sonrasında çocuğunu kaybetmesini konu aldıklarını söyleyen polis memuru Çolak, şunları söyledi:

“Bu projeye başlama aşamasında ve proje aşamasındayken yorgun mermiden dolayı evlatlarını kaybeden, sevdiklerini kaybeden ailelerle görüşme fırsatı bulmuştum. Hepsinin sıkıntılarını, dertlerini dinleme fırsatı buldum. Senaryoyu yazarken onların anlattıklarından ve bir babanın bir ebeveynin içini yakabileceği en üst düzey ne olabilirdi? Kendi sıktığı yorgun mermisiyle kendi evladını kaybetmek olabilirdi. Belki biraz bu filmimizde ütopik bir şekilde bu konuyu işledik ama, şunu unutmamaları gerekiyor ki, attıkları her yorgun mermi, her bilinçsizce havaya ateş etme olayı bir gün dönüp dolaşıp kendilerine gelebilir. Bu yüzden bu konuyu ele aldık filmimizde.”

Asayiş Şube Müdürü Salim Şen, proje ile amaçlarının havaya ateş açılarak yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu ifade etti.

Şen konuya ilişkin şunları aktardı:

“Son dönemde ülkemiz dahilinde her ilde görülen yorgun mermi, yaralanmaları ve ölüm olaylarıyla ilgili olarak bizler neler yapabiliriz diye ekibimizle beraber kapsamlı olarak görüştük. Valiliğimizin de desteğiyle bir kısa film oluşturduk. Bu kısa filmimizi, toplumun tüm kesimine hitap edebilecek toplu organizasyonlarda, düğün salonlarında ve diğer yerlerde vatandaşlarımıza izleteceğiz. Düğün sahiplerimize bu kısa filmi izlettirdikten sonra bir sorumluluk vereceğiz. Bu sorumluluk düğününde silah atılmasına engel olmak, bizim bir gözümüz olmasını sağlamak. Onlar da bize bu şekilde destek sağlayacak. Yine düğün araçlarımıza, düğün süsü yapan işletmelere bu şekilde yapıştırıcılarımızdan da dağıtacağız. Düğünümüzde silah sıkmıyoruz anlamında bizleri destekleyeceklerine eminiz. Tüm vatandaşlarımızın da, bu projeye desteklerini ve katkılarını bekliyoruz. Yine aynı şekilde Toplum Destekli Polislik ve diğer birimlerimizle tüm yerlilerimize hazırlattığımız broşürlerimizi, halkın yoğun olduğu yerlerde ve bu anlamda bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunacağımız yerlerde tanıtım amaçlı kullanacağız. Bu şekilde toplum içerisinde yorgun merminin zararları ve başka insanlarımızın bundan zarar görmemesi için farkındalığı ve bilinçlendirmeyi sağlayacağımızı düşünüyoruz.”

HABERLER  Barış Pınarı Harekatı’nın yıldönümünde şehitler için Telabyad’da mevlit okutuldu

Proje kapsamında, düğün salonları, asker eğlenceleri gibi toplu organizasyonlarda havaya ateş açılmasına engel olmak için polisler tarafından denetimler yapılacak. Ayrıca, proje kapsamında hazırlanan broşürler ve çıkartmalar dağıtılarak, vatandaşlar bilinçlendirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.