enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3588
EURO
34,7003
ALTIN
2.382,01
BIST
10.196,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Şanlıurfa’da 63 Balıklıgöl ring hattı ücretli oldu

Şanlıurfa’da 63 Balıklıgöl ring hattı ücretli oldu
28.11.2023 20:12
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın kent merkezinde en önemli otobüs hatlarından olan 63 Balıklıgöl ring hattının ücretsiz hizmet vermesi, hattın aşırı kalabalıklaşmasına neden olmuştu.

Vatandaşların şikayetleri üzerine Büyükşehir Belediyesi, hattın yeniden ücretli olmasına karar verdi.

Karar, Şanlıurfalıları ikiye böldü. Bazı vatandaşlar hattın ücretsiz hizmet verirken aşırı kalabalık olduğunu belirtirken, bazıları ise geçim şartlarının zorlaştığı bir ortamda otobüse para vermemenin iyi olduğunu savundu.

63 nolu hattı bekleyen ismini vermek istemeyen emekli bir amca, ulaşımın ücretli olmasının daha iyi olduğunu belirterek, “Ücretsiz olunca herkes biniyordu. Kalabalık oluyordu. Sürekli her durakta biniyorlardı. Ücretli olması o açıdan iyi oldu” dedi.

Kadın yolculardan biri ise ücretsiz ulaşım uygulamasının devam etmesi gerektiğini kaydetti. “Zaten her şey pahalı” diyen kadın yolcu, “Bu hattın ücretsiz olması daha iyiydi. Geçinmek çok zor” ifadelerini kullandı.

Hattın ücretli olmasından yana olduğunu belirten diğer bir vatandaş da şunları söyledi:

“Çok iyi oldu. Ücretsiz diye çoluk çocuk herkes biniyordu. Onun için sıkıntı oluyordu. Sürekli kalabalıktı. Sadece bir durak biniyorlardı ücretsiz diye. Ücretli olması iyi oldu.”

Ücretsiz olmasını bazılarının suistimal ettiğini belirten bir yolcu da, “Belediye iyi niyetle ücretsiz yaptı ama olayı suistimal edenler vardı. Onun için tekrar ücretli olması yerinde bir karar oldu” diye konuştu.

Hattın ücretli olmasıyla birlikte, 1.25 TL olan tek bilet ücreti, 2.50 TL’ye yükseltildi. Aktarmalı bilet ücreti ise 3.75 TL oldu.

HABERLER  Karaköprü Belediye Meclisi’nin yeni başkanı belli oldu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.