enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Şanlıurfa’da Yağmur Sel ve Su baskını endişesi yarattı

Şanlıurfa’da Yağmur Sel ve Su baskını endişesi yarattı
09.12.2023 19:49
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) uyarısı üzerine sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı üst üste uyarılar geldi.

Akşam saatlerinde etkisini arttıran ve bardak boşanırcasına yağan yağmur, mart ayında yaşanan sel felaketini hatırlattı.

Akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, özellikle kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda araç geçişi durma noktasına geldi. Yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde de su baskını yaşandı.

Ulaşımda Aksaklık Yaşanmadı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yağış nedeniyle ulaşımın aksamaması için gerekli önlemleri aldı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, yağmur sularının tahliye edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Mart Ayında Sel Felaketi Yaşanmıştı

Şanlıurfa’da mart ayında da etkili olan sağanak yağış, sel ve su baskınlarına neden olmuştu. Sel felaketi nedeniyle birçok ev ve işyeri zarar görmüş, bazı vatandaşlar hayatını kaybetmişti.

Vatandaşlara Uyarılar Yapıldı

Şanlıurfa Valiliği, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğini belirterek şu uyarılarda bulundu:

  • Ev ve iş yerlerini sel ve su baskınına karşı önlem alın.
  • Elektrikli cihazlarınızı fişten çekin.
  • Yağış nedeniyle oluşan su birikintilerine yaklaşmayın.
  • Sular altında kalan binalara girmeyin.

Sel ve Su Baskını Riski Devam Ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa için sağanak yağış uyarısını sürdürüyor. Yetkililer, vatandaşların sel ve su baskını riskine karşı dikkatli olması gerektiğini hatırlattı.

HABERLER  Çiftçilere art arda müjdeler: Bakan Nebati Diyarbakır’dan duyurdu!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.