enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Türkiye’de kış saati uygulaması yeniden gündemde

Türkiye’de kış saati uygulaması yeniden gündemde
11.12.2023 01:57
0
A+
A-

Türkiye’de 2016 yılında kaldırılan kış saati uygulaması, yeniden gündeme geldi.

Kış aylarında hava daha aydınlanmadan çocuklarını okula gönderen veliler ve işe giden vatandaşlardan gelen şikayetlerin ardından, bakanlar kurulu tarafından kış saati uygulamasının yeniden gündeme getirileceği iddia edildi.

Türkiye’de kış saati uygulaması, 1973 yılından beri uygulanıyordu. Bu uygulama kapsamında, saatlerin her yıl sonbaharda bir saat geri alınması ve ilkbaharda bir saat ileri alınması şeklinde gerçekleştiriliyordu. Ancak 2016 yılında, güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kış saati uygulaması terk edilerek kalıcı yaz saati uygulamasına geçildi.

Kış saati uygulamasının kaldırılmasının ardından, kış aylarında hava aydınlanmadan işe ve okula gitmek zorunda kalan vatandaşlardan sık sık şikayetler geldi. Bu şikayetler üzerine, kış saati uygulamasının yeniden gündeme getirileceği iddia edildi.

İddialara göre, bakanlar kurulu, kış saati uygulamasının yeniden gündeme alınması konusunda bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından, kış saati uygulamasının yeniden getirilip getirilmeyeceğine karar verilecek.

Kış saati uygulamasının yeniden getirilmesinin olası faydaları ve sakıncaları

Kış saati uygulamasının yeniden getirilmesinin olası faydaları arasında, kış aylarında hava aydınlanmadan işe ve okula gitmek zorunda kalan vatandaşların gün ışığından daha fazla yararlanması yer alıyor. Ayrıca, kış saati uygulamasının enerji tasarrufuna da katkıda bulunabileceği belirtiliyor.

Ancak kış saati uygulamasının yeniden getirilmesinin bazı sakıncaları da bulunuyor. Bu sakıncalar arasında, uyku düzeninde bozulma, trafik kazalarının artması ve bazı hastalıkların görülme sıklığının artması yer alıyor.

Kış saati uygulamasının yeniden getirilip getirilmeyeceğine ilişkin karar, bakanlar kurulu tarafından önümüzdeki günlerde verilecek.

HABERLER  Konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatı 3 ay yasaklandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.