enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5249
EURO
34,8871
ALTIN
2.433,03
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Harran Üniversitesi RTS bölümü öğrencileri, Şanlıurfa’nın yöresel ürünlerini kısa filmle tanıttı

Harran Üniversitesi RTS bölümü öğrencileri, Şanlıurfa’nın yöresel ürünlerini kısa filmle tanıttı
17.12.2023 17:39
0
A+
A-

Harran Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, bitirme projesi kapsamında çektikleri kısa film ile Şanlıurfa’nın yöresel ürünlerini tanıttı. Otogarda çekilen filmde, Şanlıurfalıların vazgeçilmez lezzeti isot, salça ve biber reçeli gibi ürünler konu edindi.

Filmde, Şanlıurfalı bir gencin, şehirlerarası otobüs terminalinde karşılaştığı yabancı bir turiste yöresel ürünleri tanıtması anlatılıyor. Genç, turiste isotu, salçayı ve biber reçelini tattırıyor ve bu ürünlerin Şanlıurfa mutfağındaki önemini anlatıyor.

Filmin çekiminde öğrencileri yalnız bırakmayan ve filmde başrol olarak yer alan Şanlıurfalı Eğitimci, Yazar Muharrem Çelik, böyle bir filmde oynamanın mutluluk verici olduğunu belirterek, “Harran Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü’nün kıymetli öğrencileri, bir mezuniyet filmi hazırladılar. Bu filmde de Urfa’nın lezzeti olan isotu fırsat bularak tanıtımına bir katkıda bulundular. Ben bir Urfalı olarak bu gençlerimize, öğretmenimize ekibe çok teşekkür ediyorum. Urfa için ciddi bir katkıdır. Ciddi bir emektir. Tüm gençlerimizin bu şekilde yüreklendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başarılı bir film olmasını diliyorum. Meraktan bekliyorum.” dedi.

Filmin yönetmenliğini üstlenen Öğrenci Fatma Özkan, yerel ürünlere özellikle yer verdiklerini vurgulayarak, “Bitirme projesi kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz bu reklam çekimini sayın değerli hocamızla birlikte, bugün otogarda çekmiş olduk. Filmde Şanlıurfa’nın ürünleri olan biber, salça, ve kurutmalıları kullandık. Özellikle de yerelden vurgulama yapmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Ekipte yer alan Busegül Alpak ise çekim esnasında yerel ürünlerin göz önünde olduğunu belirterek, “Biz bitirme projesi olarak yerel lezzetleri tanıtan bir kısa film çalışması yaptık. Yerel ürünümüz de isottu. Sınıf arkadaşlarımızla otogarda bu kısa filmin çekimini gerçekleştirdik. Burada da çok göz önünde oldu. Dikkat çekti. Biz yaptığımız projeden memnun kaldık, inşallah güzel bir şey ortaya çıkar.” dedi.

HABERLER  ŞURKAV’da seçim!

Ekipte yer alan diğer bir öğrenci Emine Yavuz ise, isot denince Urfa’da akan suların durduğunu kaydederek, “Televizyon sinema bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Bitirme projesi kapsamında biz Urfa’yı tanıtan isotu konu edindik. İsot denince Urfa’da bildiğiniz üzere akan sular duruyor. Biz de onu çekmek istedik. O kadar çok dikkat çekti ki, burada tadım testine gelenler oldu. Hani çok güzel bir şey çıkardığımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Filmin kısa süre içinde sosyal medyada yayınlanması planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.