enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Sağlık bakanı Şanlıurfa Şehir Hastanesinin ne zaman açılacağını açıkladı

Sağlık bakanı Şanlıurfa Şehir Hastanesinin ne zaman açılacağını açıkladı
17.12.2023 17:55
0
A+
A-

TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan Meclis genel kurulunda Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri görüşüldü. Bütçe görüşme sırasında Şanlıurfa Şehir Hastanesinin açılacağı tarih ile ilgili de yeni bir gelişme yaşandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Sayın Bakanım, 3 milyona dayanan Türkiye’nin en genç ve dinamik nüfusuna sahip Şanlıurfa’mıza ve bölgemize hizmet verecek 1.700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi tamamen kamu kaynakları kullanılarak inşa edilmektedir. Hastanemizin açılışı Kasım 2024 olarak planlanmaktadır. Daha erken açılması yönünde bir müjdeniz olabilir mi?” diye sordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise soruya, “Şanlıurfa şehir hastanesini 2024 Kasım ayında hizmete almayı planlıyoruz, daha erken açılması için de bir çaba içindeyiz” diye cevap verdi.

BOZDAĞ AÇIKLAMIŞTI

TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Aralık ayı başında Şanlıurfa’da yapımı süren şehir hastanesinin açılacağı tarihi açıklayarak, bin 700 yataklı hastanenin Kasım 2024’te hizmete gireceğini söyledi.

Bozdağ ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinin diğer sağlık yatırımları gibi şehir hastanesi inşaatını da yakından takip ettikleri bildirildi.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi, Türkiye’nin en büyük şehir hastanelerinden biri olacak. Hastanede, 1.700 yatak kapasitesi, 120 poliklinik, 23 ameliyathane, 18 yoğun bakım ünitesi, 13 anjiyo ünitesi, 5 MR, 5 BT, 10 tomografi cihazı bulunacak. Hastane, Şanlıurfa ve bölge halkının sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak.

HABERLER  Şanlıurfa'da aşılama aralıksız devam ediyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.