enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
24°C
Şanlıurfa
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C

Prof. Dr. Naci Görür: “Depremler Yedisu Fayına stres yükleyebilir”

Prof. Dr. Naci Görür: “Depremler Yedisu Fayına stres yükleyebilir”
19.12.2023 00:36
0
A+
A-

Gümüşhane’de, 17 Aralık 2023 gecesi ve 18 Aralık 2023 akşamı olmak üzere iki ayrı deprem meydana geldi. İlk deprem, saat 01.15’te merkez üssü Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde gerçekleşti. İkinci deprem ise, saat 20.20’de merkez üssü yine Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi olan 4,0 büyüklüğünde oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, ilk depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı, ikinci depremde ise bazı evlerde hasar olduğu bildirildi. Gümüşhane Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, depremlerde herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığı, hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Depremler, Türkiye’nin kuzeyinde yer alan Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın uzantısı olan Dumanlı Fay Zonu’nda meydana geldi. Depremleri inceleyen jeoloji uzmanları, depremlerin küçük olmasına rağmen, Erzincan-Bingöl arasında deprem beklenen Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebileceğini belirtiyor.

Prof. Dr. Naci Görür: “Depremler Yedisu Fayına stres yükleyebilir”

Depremleri değerlendiren Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin küçük olmasına rağmen, Yedisu Fayına stres yükleyebileceğini söyledi. Görür, “Depremler, Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir. Bu da, bölgedeki deprem riskini artırabilir. Ancak, depremlerin Yedisu Fayında bir kırılma yaratması için yeterince büyük olması gerekiyor” dedi.

Gümüşhane’de yaşanan depremler, Türkiye’nin deprem riskinin yüksek olduğu bir ülke olduğunu bir kez daha hatırlattı. Vatandaşların, depremlere karşı hazırlıklı olmaları ve deprem anında neler yapmaları gerektiğini öğrenmeleri büyük önem taşıyor.

HABERLER  Şanlıurfa'da Suriyeli yetimler, kumbaralarındaki parayı yangın ve sel afetlerinin yaşandığı bölgelere bağışladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.