enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3612
EURO
34,7842
ALTIN
2.400,49
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
25°C
Şanlıurfa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Akçakale’de gönüllü eğitim neferleri kız çocuklarının eğitimine kazandırıyor

Akçakale’de gönüllü eğitim neferleri kız çocuklarının eğitimine kazandırıyor
20.12.2023 23:28
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, kız çocuklarının eğitime kazandırılması amacıyla öğretmen ve idarecilerden oluşan gönüllü eğitim neferleri, köy köy dolaşarak ailelerini ikna ediyor.

Akçakale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli öğretmen ve idareciler, kız öğrencilerinin mevsimlik tarım işçiliği, ailelerin kız çocuklarını okutmaya karşı olma, öğrencilerde okuma bilincinin oluşmaması gibi çeşitli nedenlerle devamsızlık yapması nedeniyle okuldan uzak kalmasına karşı mücadele ediyor.

Haftanın belirli günlerinde mesafe gözetmeksizin kilometrelerce yol katederek öğrencilerin bulunduğu köylere giden öğretmenler, aileleri ikna etmek için görüşmeler gerçekleştiriyor. Aileleri, kız çocuklarının eğitimlerinin önemi konusunda bilgilendiren öğretmenler, çocukların okula devamı için gerekli desteği sağlamaları konusunda çağrıda bulunuyor.

Öğretmenlerin çabaları sonucunda bir haftada 65 kız çocuğu okula kazandırıldı.

Özellikle kız öğrencileri için bütün zorluklara göğüs geren öğretmenler, bazen yağmur ve çamur nedeniyle yolda kalan araçlarını iten, bazen de köylere yaya ulaşıyor.

Gönüllü eğitim neferleri, kız çocuklarının eğitimine devam etmesine katkı sunmak için ziyaretlerini sürdürmeye devam edecek.

Kız çocuklarının eğitimi için önemli adım

Akçakale Kaymakamı Selami Korkutata, kız çocuklarının eğitimine kazandırılması için yürütülen çalışmalardan dolayı öğretmenleri ve idarecileri tebrik etti.

Korkutata, yaptığı açıklamada, “Kız çocuklarının eğitime kazandırılması, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin en önemli göstergelerinden biridir. Bu nedenle, kız çocuklarının okula devamı için her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz, kız çocuklarının eğitime kazandırılması için büyük bir çaba gösteriyorlar. Bu çabalar sonucunda bir haftada 65 kız çocuğu okula kazandırıldı. Bu, çok önemli bir başarıdır. Öğretmenlerimize ve idarecilerimize tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'da Yetim çocuklar bisikletlerine kavuştu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.