enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Kimlik kartları ve sürücü belgeleri ne zamana kadar geçerli?

Kimlik kartları ve sürücü belgeleri ne zamana kadar geçerli?
22.12.2023 20:46
0
A+
A-

2024 yılına sayılı günler kaldı. Birçok vatandaş kimlik kartları ve eski tip sürücü belgelerini değiştirme için nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturuyor. Peki, kimlik kartları ve sürücü belgeleri ne zamana kadar geçerli?

Kimlik kartları

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı son bilgilere göre kimlik yenileme işlemi için son tarih bilgisi merak ediliyor. Kullanmakta olunan nüfus cüzdanları, yeni nesil elektronik kimlik kartı alıncaya kadar geçerlidir. Nüfus cüzdanlarının Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile değiştirilmesi ile ilgili zorunlu bir tarih yok. Değiştirmediğiniz takdirde herhangi bir cezai işlem uygulanmıyor.

Ancak, yeni kimlik kartının birçok avantajı bulunuyor. Yeni kimlik kartları ile yurt dışı seyahatlerinde pasaport yerine kullanılabiliyor. Ayrıca, e-Devlet hizmetlerinden yararlanmak için de yeni kimlik kartı gerekiyor.

Sürücü belgeleri

Kullanılan eski tip sürücü belgeleri ise 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak. 2024 yılı sonundan sonra eski tip sürücü belgeleri geçersiz hale gelecek. Bu tarihten sonra eski tip sürücü belgesi ile araç kullanacak olanlara idari para cezası verilecek.

Sürücü belgesini yenilemek isteyenler, bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Sürücü belgesi yenileme işlemi için gerekli belgeler şu şekilde:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
  • Sürücü belgesi
  • Sağlık raporu
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Harç ücreti

Sürücü belgesi yenileme ücreti, 2023 yılı için 255,40 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, başvuru esnasında nüfus müdürlüğüne ödenir.

HABERLER  Erdoğan’dan sosyal medya mesajı: “Milli güvenlik tehdidi”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.