enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3784
EURO
34,7459
ALTIN
2.410,23
BIST
10.102,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Karaköprü’ye 110 bin metrekarelik yeşil alan kazandırıldı

Karaköprü’ye 110 bin metrekarelik yeşil alan kazandırıldı
25.12.2023 21:16
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde, daha yeşil bir ilçe oluşturmak amacıyla 2023 yılında ilçeye 110 bin metrekare alanda 15 yeni park kazandırıldı.

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 2023 yılında ilçeye 15 yeni park kazandırıldı. 110 bin metrekarelik alanı kapsayan yeni parklarda, çocuk oyun alanları, fitness alanları, kamelyalar, oturma grupları, spor alanları ve yürüyüş yolları gibi donatılar yer alıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçeye kazandırılan yeni parklarla birlikte kişi başına düşen yeşil alan oranının artırıldığını belirterek, “Karaköprü’müzü daha yeşil hale getirmek adına park ve bahçeler ekiplerimiz önemli bir çalışma içerisindedir. İlçemize yeni parklar kazandırarak kişi başına düşen yeşil alan oranımızı artırıyoruz, bunun yanında mevcut parklarımızda da peyzaj, çevre düzenlemesi ve rutin bakım çalışmaları yaparak parklarımızı yeniliyoruz. 2023 yılında merkezde her mahallemize yeni parklar yaptık veya yapım çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl hedefimiz 12 park yapmaktı ancak bu hedefi de aşarak yıl sonunda 15 parkı ilçemize kazandırmış olduk. Yeni konutlaşma bölgesi olan ve nüfusunu her yıl katlayan ilçemizde bu parklar vatandaşlarımız için gerçekten önemli nefes alanlarıdır. Bu anlamda yeşil alanları önemsiyoruz ve uygun olan her yere yeşil alan yapımı ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştiriyoruz. 2024 yılında da inşallah yeşil alan kazandırma hizmetimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2024 yılında ilçeye yeni park kazandırma çalışmalarını programlı olarak ihtiyaç dahilinde sürdürecek.

HABERLER  Şanlıurfa'da Suriyeli genç kaldırımda bulduğu telefon dolu çantayı sahibine teslim etti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.