enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Projesi Şanlıurfa’yı Değiştirdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Projesi Şanlıurfa’yı Değiştirdi
27.12.2023 22:03
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 100 proje ile Şanlıurfa’da büyük bir değişim ve dönüşüme imza attı.

Ulaşımdan altyapıya, çevreden kültür sanata, kentsel dönüşümden park bahçeye, modern caddelerden sosyal hizmetlere, kırsal hizmetlerden tarıma ve hayvancılığa, imar faaliyetlerinden fen işlerine kadar birçok alanda önemli yatırım ve hizmetleri kente kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın Türkiye Yüzyılının Parlayan Yıldızı ve Lokomotifi olacağını hayata geçirdiği projelerle göstermiş oldu.

Yeşil Alanlar Arttı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, “Daha Yeşil Bir Şanlıurfa” hedefiyle kent merkezi ve ilçelerde parklar, meydanlar ve yeşil alanlar inşa etti. Bu kapsamda, Mehmetçik Parkı, Sukay Tıbbi Aromatik Parkı, Kızılay Parkı, Millet Bahçesi, Kır Düğün Bahçesi, Viranşehir Eyyüp Nebi Parkı, Viranşehir Tren Yolu Parkı, Siverek Bağlar Parkı, Siverek Esmer Çayı Parkı, Siverek Şirin Kuyu Parkı, Siverek Ayvanat Parkı, Siverek Vadi Parkı, Halfeti Yukarı Göklü Parkı, Harran 1. Etap Kent Parkı, Harran 2. Etap Kent Parkı, Hilvan Kent Parkı, Suruç Meydan Parkı, Suruç Yanal Oba Parkı, Bozova Bungalov Evleri, Akabe Mesire Alanı, Akçakale Mesire Alanı, Akçakale Kır Düğün Salonu gibi birçok park ve yeşil alan vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hızlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırdı. Bu kapsamda, Kale Arkası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri, Kızılay, Kızılkoyun ve Belediye Bahçelerini de kamulaştırma sonunda betonarme yapıları şehrin göbeğinden kaldırarak alanları yeşile kavuşturup vatandaşların hizmetine sundu.

Ulaşım Altyapısı Güçlendirildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım altyapısını da güçlendirmek için önemli çalışmalar yürüttü. Bu kapsamda, Akçakale Üst Geçidi, Bozova Üst Geçidi, Buhara Üst Geçidi, Karaköprü Üst Geçidi, Uçaksavar Üst Geçidi, Eyyübiye Üst Geçidi, Otogar Üst Geçidi, Trafik Kontrol Merkezi gibi birçok üst geçit ve trafik kontrol merkezi inşa edildi. Ayrıca, kent merkezinde ve ilçelerde toplam 500 kilometrelik sıcak asfalt ve 1100 kilometrelik beton yol yapıldı.

HABERLER  Şanlıurfa'da Trafik Felç! Kaza Üstüne Kaza

Sosyal Hizmetler Arttı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında da önemli hizmetler gerçekleştirdi. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni ve nakdi yardımlar yapıldı, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yürütüldü, kadınlara ve çocuklara yönelik kurslar düzenlendi. Ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıl Millet Bahçesi’nde Gastronomi Merkezi açarak vatandaşlara farklı lezzetleri tatma imkanı sağladı.

Kültür ve Sanat Hayatına Destek

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat hayatına da destek verdi. Bu kapsamda, Şanlıurfa’da birçok kültür ve sanat etkinliği düzenlendi. Ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıl Millet Bahçesi’nde Akıllı Tarım Merkezi açarak vatandaşlara tarım ve hayvancılık alanında eğitim vermeye başladı.

Şanlıurfa, Türkiye’nin Parlayan Yıldızı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Yaptığımız yatırımlarla Şanlıurfa’nın Türkiye’nin parlayan yıldızı ve lokomotifi olacağını göstermek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.