enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,2627
EURO
34,7251
ALTIN
2.398,52
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
18°C
Şanlıurfa
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
29°C

Siverek Kaymakamlığı’ndan yılbaşı uyarısı

Siverek Kaymakamlığı’ndan yılbaşı uyarısı
27.12.2023 21:54
0
A+
A-

Siverek Kaymakamlığı, yılbaşı kutlamaları sırasında rastgele havaya ateş açılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Kaymakamlığın sosyal medya hesaplarından yapılan uyarıda, “Tarihi, kültürü, yazarları ve bilim insanları ile anılması gereken vefalı şehrimizde yorgun mermiden kaybedecek bir vatandaşımız yok. Bundan dolayı yorgun mermi tehlikesine karşı yılbaşında SİLAH SIKMAYA HAYIR diyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Uyarıda, havaya ateş açılmasının hem can hem de mal kaybına neden olabileceği belirtilerek, “Yorgun mermiler, havada uzun süre uçarak kilometrelerce uzaklara gidebilir ve bu nedenle her an bir cana mal olabilir. Ayrıca, havaya ateş açılması nedeniyle çıkan yangınlar da maddi zararlara yol açabilmektedir. Bu nedenle, yılbaşı kutlamaları sırasında rastgele havaya ateş açılmamasını önemle rica ediyoruz.” denildi.

Yorgun mermi, silahtan atılan merminin havada uzun süre uçarak ivme kaybetmesi sonucu yere düşmesi ve bu sırada sahip olduğu kinetik enerjiyi kaybetmesi sonucunda oluşan mermidir. Yorgun mermiler, havada uzun süre uçarak kilometrelerce uzaklara gidebilir ve bu nedenle her an bir cana mal olabilir.

HABERLER  FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu'dan Şanlıurfa'daki fidanına özenli takip
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.