enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da umre adaylarına uygulamalı seminer

Şanlıurfa’da umre adaylarına uygulamalı seminer
29.12.2023 17:28
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından umreye gidecek vatandaşlar için uygulamalı seminer düzenlendi. Seminere katılan vatandaşlar, Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hac ve umreye gidecek olan vatandaşlar için her yıl eğitici seminerler düzenleniyor. Şanlıurfa İl Müftülüğü de hac ve umreci adaylarının sıkıntı çekmemeleri adına seminerler düzenliyor.

Halfeti İlçesine bağlı Yukarı Göklü Mahallesinde bulunan Bilal-i Habeşi Camii’nde uygulamalı seminer düzenlendi. Seminere İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdulhamit Turgut, Halfeti İlçe Müftüsü Muhammed Ahıskalı ile vatandaşlar katıldı.

Müftü Yardımcısı Turgut, seminerde umrecilere eğitici bilgiler verdi. Kutsal topraklarda neler yapmaları, neler yapmamaları konusunda bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Camide kurulan Kabe maketi etrafında dönen umreci adaylar, temsili tavaf gerçekleştirdi.

Seminerlerin önemine değinen İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdulhamit Turgut, “Diyanet İşleri Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü, Hac ve Umre öncesi eğitimlere çok önem veriyor. Bizde gittiğimiz zamanlarda bunu görüyoruz müşahede ediyoruz. Yani eğitim verilenlerle, eğitim almayanlar arasında büyük farkların olduğunu rahatlıkla ibadetlerini umre ve hac ibadetlerini yerine getirebiliyorlar, bu eğitimler sayesinde bizde bugün Şanlıurfa İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri birimi olarak Halfeti İlçemiz Yukarı Göklü Mahallemize geldik. Burada inşallah Ocak ve Şubat aylarında 70’e yakın umrecimizi kutsal topraklara göndereceğiz. Bugün burada mahallemizde kardeşlerimize eğitim verdik, katılım iyiydi ve çok güzel geçti. Böyle köylere kadar giderek umre ve hac eğitimlerini vermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Halfeti İlçe Müftüsü Muhammed Ahıskalı ise, “Bugün umreye gidecek olan kardeşlerimize umre semineri verdik. Özellikle önümüzde ki yıl içerisinde Ocak ve Şubat ayları içerisinde Ocak ayında bir grubumuz, Şubat ayı içerisinde de bir grubumuz, Halfetimizden kutsal topraklara gidecekler. Burada İl Müftülüğümüzden hocalarımızla birlikte bu kardeşlerimize umre ibadetinin nasıl yapılması gerektiğini, orada dikkat etmemiz gereken hususları kısaca uygulamalı olarak hamdolsun gösterdik. Çok istifadeli bir program oldu.” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'da yasa dışı avcılığa geçit yok

Seminere katılan vatandaşlar da düzenlenen seminerden memnun olduklarını belirterek, seminer öncesi birçok bilgiyi elde ettiklerini belirttiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.