enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da restoran ve kafelerde fiyat listesi zorunluluğu başladı

Şanlıurfa’da restoran ve kafelerde fiyat listesi zorunluluğu başladı
02.01.2024 21:09
0
A+
A-

Şanlıurfa’da yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler, Ticaret Bakanlığı’nın fiyat belirtme zorunluluğu düzenlemesi doğrultusunda fiyat listelerini iş yerlerinin önüne koymaya başladı.

Kimi işletmelerin fiyat listelerini restoran ve kafelerin camına asarak düzenlemeye uyum sağlarken, bazı işletmelerin ise tabela ve menü siparişini yetiştiremediği görüldü.

Ticaret Bakanlığı’nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasına ilişkin düzenlemesi dün yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılacak, takılacak veya konulacak.

Şanlıurfa’da da yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler, düzenleme doğrultusunda fiyat listelerini kapılarının önüne koymaya başladı.

Bazı işletmelerin ise tabela ve menü siparişini yetiştiremediği görüldü.

Kentteki işletmeciler ve müşteriler, yeni yönetmenlikten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

TÜRKMEN: GAYET GÜZEL BİR UYGULAMA

BİHA’ya konuşan fast-food işletmecisi Emir Türkmen, düzenlemenin hem müşteri hem de işletme sahipleri için faydalı olduğunu belirtti.

Söz konusu yönetmelikle müşterilerin, faydalanacağı ürüne ödeyeceği bedeli artık net olarak bileceğini vurgulayan Türkmen, şunları kaydetti:

“1 Ocak’tan itibaren kafe ve restoranlar için geçerli olan fiyat listesi asma zorunluluğu geldi. Bana göre gayet güzel bir uygulama. Biz 8 yıllık bir işletmeyiz. İşletmeyi açtığımız günden beri dükkânımızın dış cephesine ve masaya konan menülerde fiyat listesi bulunuyor zaten. Dükkâna gelen vatandaşlar bu konuda çok memnun olduklarını belirtiyor çünkü dükkâna girmeden fiyat listelerini görüyorlar. Bütçelerine göre fiyatlara bakıp ona göre geliyorlar.”

“BU DÜZENLEMEYİ ÇOK DOĞRU VE YERİNDE BULUYORUM”

HABERLER  Ahmet Tatlıses'ten "artis" açıklaması

İsmini vermek istemeyen bir müşteri de bu uygulamayı faydalı bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu düzenlemeyi çok doğru ve yerinde buluyorum. İnsanların bu fiyat listesine bakarak cebindeki paraya göre harcama yapabilecek ve zor durumlarda kalınmayacak”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.