enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’nın Millet Hanı kaderine terk edildi

Şanlıurfa’nın Millet Hanı kaderine terk edildi
02.01.2024 21:01
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın en önemli tarihi yapılarından biri olan Millet Hanı, yarım asırdır kaderine terk edildi.

Osmanlı döneminde inşa edilen han, kimi zaman kışla, kimi zaman yetimhane, kimi zaman da ambar olarak kullanıldı. Son olarak 1980 yılında Şanlıurfa Belediyesi tarafından odun pazarı ve marangozhane olarak da kullanılan tarihi yer, şu anda atıl durumda ve kullanılamaz halde duruyor.

Mülkiyeti, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde olan ve 2008 yılında ihale edilerek kiraya verilen han, otel olarak faaliyete geçirilmesi planlanıyordu. Ancak başlatılan çalışmaların ardından maddi imkânsızlık ve tarihi mekânda usulsüz kazı çalışmaları nedeniyle el değiştirerek, Millet Hanı Yatırım Turizm A.Ş.’ye devredildi. Fakat yapılan devir sonrası 302 yataklı butik otel olarak tasarlanan ve maliyeti de 64 milyon lira olarak belirlenen tarihi Millet Hanı’nın çalışmaları yine yarım kalarak bir arpa boyu yol kat edilemedi.

Millet Hanı’nın restorasyon projesi tam 7 vali eskitti. Projenin gündeme gelmesinden itibaren kentte Yusuf Yavaşcan, Nuri Okutan, Celalettin Güvenç, İzzettin Küçük, Güngör Azim Tuna, Abdullah Erin ve Salih Ayhan vali olarak görev yaptı.

Şanlıurfa’nın turizm potansiyelini artırması ve kentin tarihini tanıtması açısından önemli bir yere sahip olan Millet Hanı’nın bir an önce restore edilerek turizme kazandırılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.