Kırmızı, kalp ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan kontrollerin ardından anjiografisinde koroner damarlarının yoğun kalsifik (kireçli) olduğu tespit edildi. Bunun üzerine, kireç temizleme cihazı (rotablatör) ile temizleme sonrası balon ve stent takılarak hasta taburcu edildi.
Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. İbrahim Halil Altıparmak, “Hastamızın anjiografisinde koroner damarlarının yoğun kalsifik (kireçli) olduğu görüldü. Kardiyoloji konsey değerlendirmesi sonucu kireç temizleme cihazı (rotablatör) ile temizleme sonrası balon ve stent uygulamasına karar verdik. Önce kireç temizleme cihazı (rotablatör) ile damar içerisindeki kalsifik bölgeler temizlendi. Sonrasında başarılı stent uygulaması ile işlem tamamlandı. Takiplerinde problemi olamayan hastamızı taburcu ettik” dedi.
Harran Üniversitesi Hastanesi olarak bu tür vakalarda vatandaşların il dışına gitmelerine gerek olmadığını ifade eden Altıparmak, “Bu şekilde damarlarında yoğun kireç olan hastalara Girişimsel Kardiyoloji ekibimizce başarılı bir şekilde rotablatör uygulamaları devam etmektedir. Hastalarımızın il dışına gitme ihtiyacı duymadan Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde bu işlemleri yapmak Şanlıurfa İlimiz adına büyük bir kazanımdır” diye konuştu.
Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan Halil Kırmızı ise, “Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Halil Altıparmak hocamız başta olmak üzere sağlığıma kavuşmamda emeği geçen tüm hastane çalışanlarına minnettarım” dedi.