enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’daki Özak Tekstil işçileri direnişlerini İstanbul’a taşıyor

Şanlıurfa’daki Özak Tekstil işçileri direnişlerini İstanbul’a taşıyor
22.01.2024 20:40
0
A+
A-

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de çalışan işçiler, sendika seçme özgürlüğünün yanı sıra fabrikadaki çalışma koşullarına ve baskıya karşı başlattıkları direnişlerini yarın İstanbul’a taşıyacak.

İşçiler, Birleşik Tekstil Dokuma Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) ile direnişini İstanbul’da, Özak Holding önünde sürdürme kararı almıştı.

İşçiler, Emek Partisi Şanlıurfa İl Teşkilatı ile parti binasında açıklama yaptı.

Emek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Barış Can Güleç, Özak işçilerinin, mücadeleleriyle tarihe geçtiklerini vurgulayarak, “İşçiler Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde ekmeği, onuru için iki ay boyunca direndi. Özak işçileri kazandı ve kazandırdı” dedi.

Güleç’in okuduğu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Özak işçileri, işçilerin tazminatını bile gasp eden bir fabrikayı tazminat vermek zorunda bıraktı. Özak işçileri, yasal hakkımızı kullanmak için bile mücadele etmek zorunda olduğumuzu gösterdi. Özak işçileri mücadele ederken pek çok fabrikanın patronu, mücadelenin kendi fabrikalarına sıçramaması için çalışma koşullarında iyileştirme sağladı. Özak işçileri, işçi sınıfının dostunun kim, düşmanının kim olduğunu tüm çıplaklığıyla gösterdi. Özak işçileri yalnız patrona karşı mücadele etmedi. Mülki amir, jandarma, emniyet, yargı, müftülük… Devletin bütün mekanizmaları Özak işçilerine saldırdı. Özak işçileri, devletin bütün organlarına karşı verdiği mücadeleyle kendi göbeğini kendisi keseceğini gösterdi. Her şeyden önce Özak işçileri bize, neye ihtiyacımız olduğunu gösterdi.

Partimizin, 6-7 Haziran eylemleri, Madenci Yürüyüşü, Ünaldı Direnişi, Tekel Direnişi, Metal Grevi ve işçi sınıfının yiğitçe verdiği nice mücadeleden çıkardığı sonuç şudur: İşçi sınıfı mücadeleye atıldığı ölçüde yenilmez. Öğrenir, deneyimler çıkarır, daha büyük mücadeleler için güç biriktirir. Özak işçileri de şimdiden pek çok şey öğrendi ve öğretti. Biliyoruz ki karşımızda tek her şeyden azade bir patron yok. Tepeden tırnağa örgütlenmiş, devlet mekanizmasını elinde tutan, işçilerin her kazanımına saldıran bir sermaye sınıfı var. Bizim de bu saldırıları püskürtmek için en az sermaye kadar örgütlü olmaktan başka çaremiz yok. Patronların siyasetine karşı kendi siyasetimizi yapmaktan başka çaremiz yok.

HABERLER  Karaköprü Belediyesi'nin 4 arsasını satma kararı tepkilere neden oldu

Buradan, Urfa Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçiler başta olmaz üzere, Urfa’yı var eden, emeğiyle, dişiyle, tırnağıyla, alınteriyle yaşam mücadelesi veren Urfalı işçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Özak işçileri sadece kendileri için değil, Urfa işçisi için de mücadele esiyor. Özak Tekstil işçilerinin mücadelesine omuz verelim, ekmeğimiz için, geleceğimiz için birleşelim, hep birlikte mücadele edelim. Bu dünyayı biz kuruyoruz, o halde sözümüzü söyleyelim.

Özak işçisi kazanacak, işçi sınıfı kazanacak. Zafer direnen emekçinin olacak”.

İşçiler, yarın İstanbul’da Özak Holding önündeki eylemlerine devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.