enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5415
EURO
34,8110
ALTIN
2.444,86
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

AK Parti’nin seçim beyannamesinde 4 önemli proje öne çıkıyor

AK Parti’nin seçim beyannamesinde 4 önemli proje öne çıkıyor
22.01.2024 20:36
0
A+
A-

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başlarken AK Parti’nin 30 Ocak’ta seçim beyannamesini açıklaması bekleniyor. Beyannamede 4 proje öne çıkıyor.

Depreme dayanıklı şehirler

Beyannamenin ana omurgası “depreme dayanıklı iller” üzerine kuruldu. Kentlerin depreme dayanıklı hale getirilmesi için atılacak adımlar, projeler detaylı şekilde beyannamede yer alacak. Kentsel dönüşüm, yarısı bizden kampanyası detaylı şekilde anlatılacak.

Sokak hayvanları

Beyannamede özellikle kentlerde ciddi bir sorun haline gelen sokak köpekleri ile ilgili alınacak önlemler “sokak hayvanları habitatının düzenlenmesi” başlığı altında sıralandı. Yapılacak yasal düzenleme ve belediyelere verilecek sorumluluklar tek tek anlatılacak.

Mahalle kreşleri

Mahalle kreşlerine ilişkin özel bir başlık açılacak. Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin sorununun çözüleceği belirtilecek. Aileler aynı zamanda daha makul fiyatlara çocuklarını kreşe gönderme olanağına da sahip olacak.

Memurlara büyükşehir tazminatı

AK Parti, büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti üzerine değerlendirmeler yapıyor. Çünkü fahiş kira artışları başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti Anadolu şehirlerine göre çok daha yüksek seyrediyor. Memur büyükşehirlerde görev almak istemiyor, tayin isteklerinde adeta patlama yaşanıyor. AK Parti, bir süredir İstanbul, Ankara gibi kira ve diğer maliyetlerin daha yüksek olduğu büyükşehirler ile Anadolu’da görev yapan memur ücretleri arasında bir fark olması gerektiği yönünde çalışma yapıyor. Büyükşehirlerdeki memura refah payı adı altında özel bir “büyükşehir tazminatı” verilmesi tartışılıyor. 14 Mayıs seçim beyannamesinde de yer alan büyükşehirlerde yaşayan memurların yaşam standartlarının geliştirilmesi konusundaki vaatlerin 31 Mart yerel seçim beyannamesinde daha geniş kapsamlı işlemesi bekleniyor.

Projeler nasıl değerlendiriliyor?

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alması beklenen 4 proje, farklı kesimler tarafından farklı şekillerde değerlendiriliyor.

HABERLER  Kırsal mahallelerden Mehmet Canpolat’a tam destek

Depreme dayanıklı şehirler projesi, kentsel dönüşümün hızlandırılması ve deprem riskinin azaltılması açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak, projenin detaylarının henüz netleşmemesi nedeniyle bazı kesimlerde endişeler de bulunuyor.

Sokak hayvanları ile ilgili proje, sokak hayvanlarının beslenmesi ve bakımının iyileştirilmesi açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ancak, projenin uygulanmasında karşılaşılabilecek zorluklar da dikkat çekiyor.

Mahalle kreşleri projesi, çalışan annelerin iş-aile dengesini kurması açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Ancak, projenin maliyeti ve uygulanmasında karşılaşılabilecek zorluklar da birer risk olarak değerlendiriliyor.

Memurlara büyükşehir tazminatı projesi, büyükşehirlerde görev yapan memurların yaşam standartlarının iyileştirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak, projenin bütçe üzerindeki etkisi de dikkat çekiyor.

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alması beklenen 4 proje, yerel seçimlerin en önemli gündem maddelerinden biri olacak. Projelerin detayları kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra, bu projelere ilişkin tartışmalar da daha yoğun bir şekilde yaşanması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.