enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3176
EURO
34,8071
ALTIN
2.407,19
BIST
10.222,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
18°C
Şanlıurfa
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
29°C

M.Kasım Gülpınar’ın tavrı ne olacak?

M.Kasım Gülpınar’ın tavrı ne olacak?
23.01.2024 00:13
0
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve MKYK üyesi M. Kasım Gülpınar, partisinden istifa ettiği ve başka bir partiden aday olacağı iddiaları ile ilgili olarak bugün açıklama yapması bekleniyor.

Gülpınar’ın istifa ettiğine dair iddialar, 18 Ocak 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Zeynel Abidin Beyazgül olarak açıklanmasının ardından ortaya atıldı.

Gülpınar, adaylık süreci boyunca halk arasında beklenti olmasına rağmen aday olmayı düşünmediğini açıklamıştı.

Gülpınar’ın danışmanı, iddialar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yerel seçim sürecinden beridir yapılan yalan, yanlış ve Aslı astarı olmayan algılara son verilmelidir. Bu bağlamda M. Kasım Gülpınar sürecin başından beridir lehte, aleyhte genel merkeze tek bir isim vermemiş olup tek bir görüş beyan etmiştir: Sn. Gülpınar bu seçim sürecinde kendine yakışır bir kararlılıkla Genel Merkeze şu görüşü beyan etmiş ve görüşü değişmemiştir. Halkın istediği isim yani halkın iradesi tecelli etmelidir ve bu görüşünde de zerre sapma yoktur.” ifadelerini kullanmıştı.

Gülpınar’ın istifa ettiğine dair iddialar, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ile görüştüğü iddiaları ile daha da güçlendi.

Gülpınar’ın iddialarla ilgili olarak bugün bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

Açıklamada, Gülpınar’ın istifa kararının olup olmadığı, istifa kararı varsa hangi partiden aday olacağı gibi sorulara yanıt verilmesi bekleniyor.

Gülpınar’ın istifa etmesi, AK Parti’de önemli bir depreme neden olabilir.

Gülpınar, Şanlıurfa’da önemli bir siyasi figürdür ve parti içinde önemli bir güce sahiptir.

Gülpınar’ın istifa etmesi, AK Parti’nin Şanlıurfa’daki yerel seçimlerde oy kaybına neden olabilir.

HABERLER  HEDEP Eş Genel Başkanı Şanlıurfa'da
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.