enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Çakar’dan 2024 yılı ekonomi beklentileri

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Çakar’dan 2024 yılı ekonomi beklentileri
24.01.2024 21:18
0
A+
A-

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, 2024 yılı için ekonomi beklentilerini paylaştı.

Çakar, Orta Vadeli Program’daki (OVP) enflasyon hedefi için “Bir miktar iddialı” yorumunda bulundu. Enflasyonun bu yıl yüzde 40-45 bandında şekilleneceğini düşündüğünü aktaran Çakar, “Enflasyon, mayıs ayında en üst düzeye gelip düşüşe geçecek” dedi.

Çakar, Türk Lirası’nın yurt dışı yatırımcı için cazip hale geldiğini söyledi. Kurdaki artışın enflasyondan fazla olmayacağını düşündüğünü belirten Çakar, yıl sonu dolar/TL tahminini 39-40 TL olarak açıkladı.

Çakar, ayrıca 2024’ün son çeyreği içerisinde faiz indirimi sürecine doğru gidilebileceğini öngörüsünü paylaştı.

Enflasyonun mayısta zirve yapması bekleniyor

Çakar, enflasyonun bu yıl yüzde 40-45 bandında şekilleneceğini düşündüğünü aktardı. Enflasyonun mayıs ayında en üst düzeye gelip düşüşe geçeceğini ifade eden Çakar, “Mevcut uygulanan politikalarda bence asla acele etmemek lazım. Bence enflasyonun yüzde 40-45’lere inmesi zaten olağan, bu olacak. Önemli olan enflasyonun yapışkan olmadan, kalıcı hale gelmeden düşürülmesidir. Orada bizim daha dikkatli olmamız, mevcut politikaları daha olgunlaştırarak devam etmemiz önemli” dedi.

Kurda enflasyondan fazla artış beklenmiyor

Çakar, kurdaki artışın enflasyondan fazla olmayacağını düşündüğünü söyledi. Yıl sonu dolar/TL tahminini 39-40 TL olarak açıklayan Çakar, “Kur bu yıl enflasyondan fazla artmayacak” dedi.

2024’ün son çeyreğinde faiz indirimi beklentisi

Çakar, ayrıca 2024’ün son çeyreği içerisinde faiz indirimi sürecine doğru gidilebileceğini öngörüsünü paylaştı.

HABERLER  Bakan Albayrak: “Pandeminin etkilerini 2. çeyrekte hissedeceğimizi biliyorduk”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.