enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5249
EURO
34,8871
ALTIN
2.433,03
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Soğuk havaya rağmen Halfeti’de turist yoğunluğu

Soğuk havaya rağmen Halfeti’de turist yoğunluğu
29.01.2024 21:44
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın meşhur turizm destinasyonu Halfeti, soğuk günlerin etkisi altında olmasına rağmen güneşin yüzünü göstermesiyle canlılığını geri kazandı.

Havaların serinlemesine karşın özellikle hafta sonları bölgeye gelen ziyaretçi sayısında artış görüldü. Fırat Nehri’nin altında kalan taş mimarisiyle ‘Kayıp kent’ olarak da anılmaya başlanan Halfeti, kış mevsiminde de doğal güzelliği ile göz dolduruyor.

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, turizmle ilgili gerçekleştirdiği hizmetlerin, ilçenin doğal güzelliklerine olan ilginin arttığını vurguladı.

Yerli ve yabancı turistler, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek belediye yetkililerine teşekkür etti.

Birecik’ten gelen Kadir Açar, “Pazar günü hava güzeldi. Arkadaşlarımla birlikte Halfeti’ye geldik. Güneşli hava kış gününe göre güzel bir hava. Halfeti güzel. Herkese tavsiye ederim.” dedi.

Marmaris’ten gelen Özgür, “Halfeti’ye çok güzel. Halfeti’nin doğal güzellikleri çok etkileyici. Güneşli hava da işleri daha da güzelleştiriyor.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’ten gelen Nedim ise “Halfeti çok güzel bir yer. Yollar güzel, hava güzel. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Halfeti, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi’nin 2013’te ‘Sakin şehir’ ağına dahil etmişti. Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle bölgenin saklı cenneti olarak anılan Halfeti, her yıl yüz binlerce turisti ağırlıyor.

HABERLER  Şanlıurfa'da tepki çeken manzara
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.