enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Şanlıurfa’da deprem konutlarında sona gelindi

Şanlıurfa’da deprem konutlarında sona gelindi
31.01.2024 23:17
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 4 bin 469 konuttan 1314’ünün yapımı tamamlandı.

Vali Hasan Şıldak, Hilvan ve Eyyübiye ilçelerinde yapımı devam eden ve tamamlanan deprem konutlarında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak, bin 314 konut için yakın bir süreçte kura çekimi yapılacağını söyledi.

Vali Şıldak, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “İlimiz genelinde 4 bin 469 deprem konutunun inşası TOKİ tarafından hızla sürdürülüyor. Tüm bu zaman zarfında başarılı bir çalışma yürütüldü ve ilk etapta kırsal mahallelerimizdeki 108 konutlarımız ile birlikte bin 314 konutumuzun kura çekimini gerçekleştireceğiz. Hak sahibi vatandaşlarımız belirlendi.

Depremin hemen ardından AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ortak bir çalışma sergiledi. Bu çalışma sonrasında henüz daha birinci yılın sonuna gelmeden devletimizin gücü ve kurumlarımızın iş birliği içerisindeki çalışmaları, iftihar edeceğimiz bir tablonun ortaya çıkmasına vesile oldu. Kırsalda ise 29 mahallemizde konut yapımları devam ediyor. 584 konutumuzun yapımı sürüyor. Bunların 22’sini hemen teslim edilebilecek durumdayız ancak bir ayda bu sayı 108’e çıkacak. O zaman hepsini aynı programla teslim edeceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İncelemelerinde Vali Şıldak’a Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Aras, AFAD Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi ve TOKİ yetkilileri eşlik etti.

Konutlar Şanlıurfa’nın iklim ve yaşam kültürüne uygun şekilde inşa ediliyor

Şanlıurfa’da inşa edilen deprem konutları, Şanlıurfa’nın iklim ve yaşam kültürüne uygun şekilde inşa ediliyor. Konutların ısı yalıtımı ve güneş enerjisi panelleri ile donatılması sayesinde enerji tasarrufu sağlanacak.

Konutların iç tasarımında ise Şanlıurfa’nın geleneksel mimari motifleri kullanılacak.

HABERLER  Halfeti'nin simgesi Ulu Cami su yüzeyinden yükseltilerek turizme kazandırılacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.