enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da iki genç mantar toplarken mahsur kaldı, Beton Pompası Hortumu ile Kurtarıldı

Şanlıurfa’da iki genç mantar toplarken mahsur kaldı, Beton Pompası Hortumu ile Kurtarıldı
16.02.2024 23:39
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde mantar toplamaya giden iki genç, şiddetli yağış sonrası derenin taşmasıyla dağlık alanda mahsur kaldı.

Gençler, ilginç bir kurtarma operasyonuyla beton dökme pompasının hortumu ile kurtarıldı.

Mustafa K. ve İsmail K. isimli iki genç, Ceylanpınar ilçesi kırsalında bulunan Çırpı Deresi’ni aşarak dağlık alanda mantar toplamaya çıktı. Akşam saatlerinde eve dönmek için geri dönen gençler, aniden bastıran yağmur ve sel nedeniyle derenin taşmasıyla karşı tarafta mahsur kaldı.

Yakınlarına haber veren gençler, kurtarılamayınca bölgede bulunan bir beton dökme pompası operatöründen yardım istendi. Dere kenarına getirilen beton pompasının karşıya uzatılmasıyla hortumun ucuna tek tek binen gençler, ilginç bir kurtarma operasyonuyla kurtarıldı.

Gençlerin kurtarılma anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hortumun ucuna tutunan gençlerin pompanın yardımıyla karşıya çekildiği görülüyor.

Mahsur kalan gençlerden Mustafa K., yaşadıkları korku dolu anları anlattı. K., “Mantar toplamak için dereyi geçtik. Akşam eve dönmek için geri dönerken yağmur başladı ve dere taşmaya başladı. Karşıya geçemedik ve mahsur kaldık. Yakınlarımıza haber verdik ve beton pompası ile kurtarıldık. Çok korktuk, Allah’tan sağ salim kurtulduk.” diye konuştu.

İlginç kurtarma operasyonu görenleri şaşırttı. Beton pompası operatörünün soğukkanlılığı ve cesareti de takdir topladı.

HABERLER  Viranşehir’de 10 yaşındaki çocuk akıntıya kapılarak yaşamını yitirdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.