enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Bakan Uraloğlu Şanlıurfa’yı hızlı trenle tanıştıracak projeyi açıkladı

Bakan Uraloğlu Şanlıurfa’yı hızlı trenle tanıştıracak projeyi açıkladı
23.02.2024 01:54
0
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, Şanlıurfa’yı hızlı trenle tanıştıracak proje hakkında bilgi vererek, “Gaziantep -Şanlıurfa ve Şanlıurfa-Mardin hızlı tren hatları projelerini hayata geçireceğiz. Gaziantep -Şanlıurfa hattının etüt projelerini tamamladık. Yatırım programına alır almaz ihalelerinede çıkacağız inşallah. Şanlıurfa -Mardin hattının proje çalışmalarını da bu yıl içerisinde bitireceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa temasları kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü ziyaret etti.

Kentte devam eden ve planlanan ulaştırma projeleri hakkında bilgi alan Bakan Uraloğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa temasları kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü ziyaret etti.

Kentte devam eden ve planlanan ulaştırma projeleri hakkında bilgi alan Bakan Uraloğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa’nın geçmişte olduğu gibi, günümüzde de çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Uraloğlu, Şanlıurfa’nın dünyanın ve Türkiye’nin en önemli bölgesel kalkınma projesi olan GAP’ın merkezi olduğunu hatırlattı.

GAP ile Türkiye’nin en verimli ovalarından biri haline gelen Harran Ovası’nın Şanlıurfa’nın da, Türkiye’nin de hatta dünyanın da gözbebeği haline geldiğini ifade eden Uraloğlu, böylesine tarihi, stratejik ve jeopolitik öneme sahip olan Şanlıurfa’nın tarımının, turizminin, ticaretinin gelişmesi için ulaşım ağının güçlü olması gerektiğini kaydetti.

URALOĞLU: 22 YILDA 58 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK

Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa’nın altyapısına yönelik son 22 yılda yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler aktardı. Uraloğlu, şunları söyledi:

“2002 yılından bu yana Şanlıurfa’nın ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 58 milyar lira yatırım gerçekleştirdik.

Bölünmüş yol uzunluğunu 28 kilometreden 619 kilometreye çıkardık.

HABERLER  Erdoğan: 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz

Şanlıurfa-Birecik Otoyolu, Adıyaman-Kahta-Siverek Yolunda Nissibi Köprüsü, Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu, Şanlıurfa Doğu ve Güneybatı Çevre Yolları, Şanlıurfa-Viranşehir Yolu gibi önemli karayolu projelerini tamamladık. Diyarbakır Devlet Yolu, Kuzeybatı Çevre Yolu ve Doğu Çevre yollarının kesiştiği noktada bulunan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’nı açarak Şanlıurfa’nın şehiriçi trafiğine nefes aldırdık.

Günlük yaklaşık 20-25 bin aracın geçtiği bu noktada dur-kalk beklemelerinin ortadan kalkmasıyla kavşaktaki geçiş süresini 5 kat azalttık.

Şanlıurfa’yı; Mardin’e, Gaziantep’e ve Diyarbakır’a bölünmüş yollar ile bağladık. Şu anda da 13 milyar 876 milyon lira proje bedeliyle 13 karayolu projesine devam ediyoruz.”

ŞANLIURFA’YI HIZLI TRENLE TANIŞTIRACAK PROJE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Şanlıurfa’nın demiryolu ulaşım ağını güçlendiren çalışmalar da yaptıklarını söyledi. Şanlıurfa’yı hızlı trenle tanıştıracak projeden bahseden Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karkamış-Nusaybin hattı Karkamış-Zenginova arasındaki 120 kilometre demiryolu hattını yeniledik.

Şanlıurfa’yı hızlı trenle tanıştıracak Gaziantep -Şanlıurfa ve Şanlıurfa-Mardin hızlı tren hatları projelerini de hayata geçireceğiz.

Gaziantep -Şanlıurfa hattının etüt projelerini tamamladık. Yatırım programına alır almaz ihalelerinede çıkacağız inşallah. Şanlıurfa -Mardin hattının proje çalışmalarını da bu yıl içerisinde bitireceğiz.”

URFARAY PROJESİ

Bakan Uraloğlu, Şanlıurfa’ya raylı sistem kuracaklarını da belirterek, “URFARAY ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz gerekli ön proje çalışmalarını yaptı. Bakanlığımız tarafından da bu proje onayladı. Büyükşehir Belediyemiz burada kesin proje çalışmalarını yürütüyor. Hedefimiz 2025’in başında bu projeyi Büyükşehir Belediyemizin bitirmesi, bakanlığımızın onayına sunması ve bu onaydan sonra da muhtemelen Büşükşehir Belediyesi ile Bakanlığımızın iş birliğinde Cumhurbaşkanımızın onayıyla 2028 süreci içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Şanlıurfa’daki hava yolu taşımacılığına ilişkin de bilgiler veren Uraloğlu, 2 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanını 2007 yılında hizmete açıldığını hatırlattı.

2002 yılında 23 bin olan yolcu trafiğinin, 2023 yılında 883 bine yükseldi.

HABERLER  Anavatan Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı ve yönetimi istifa edip Yeniden Refah’a geçti

ŞANLIURFA – İZMİR UÇAK SEFERLERİ

Şanlıurfa-İzmir uçak seferlerine ilişkin de bilgi veren Uraloğlu, “İnşallah mart ayının ilk yarısında İzmir uçuşları da başlamış olacak” dedi.

Bakan Uraloğlu, Şanlıurfa’nın iletişim ağını yapılan yatırımları da şöyle anlattı:

“Fiber optik kablo uzunluğunu 854 kilometreden 6.722 kilometreye çıkardık. Daha önce ilde hızlı internet abonesi yok iken, bugün 1 milyon 682 binin üstünde abone hızlı internet kullanmaya başladı.”

YENİ OTOYOL MÜJDESİ

Bakan Uraloğlu, kalkınma yolu projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına 320 km uzunluğunda yeni bir otoyol inşa edeceklerini müjdesini verdi. Uraloğlu, proje ile ilgili şu bilgileri aktardı:

 “Bu proje ile Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi ülkelerinden Irak’ın güneyinde inşa edilmekte olan FAV Limanına gelecek yüklerin, 1.200 km’lik çift yönlü otoyol ve demiryolu inşa ederek Türkiye’ye ulaşmasını planlıyoruz. Irak’tan başlayıp Ovaköy’den Türkiye’ye gelen bu yeni uluslararası koridor sayesinde Güney Asya ve Orta Doğu’yu; Avrupa, Kafkasya ve Kuzey Afrika’ya yeni bir güzergah üzerinden bağlayacağız. Kuzey-güney koridorunda bölgemiz için hayati bir bağlantı da tesis etmiş olacağız.

Bugün, Ümit Burnu’ndan 45 gün ve Kızıldeniz’den 35 günde yapılan nakliyelerin ‘kalkınma yolu projesini’ bitirdiğimizde sadece 25 günlük bir süre içerisinde yapılabileceğini biliyoruz. Çok önemli bir proje ve hayata geçmesi için işleri çok sıkı tutuyoruz.

Bu yeni otoyolumuz ve Kalkınma Yolu Projesi faaliyete geçtiğinde; bölgedeki tarım, sanayi ve ticaret faaliyetlerini arttırarak Şanlıurfa ekonomisinin büyümesine ve istihdamın artmasına önemli bir katkı sağlayacak, vatandaşımıza iş ve aş olacaktır.”

“ŞANLIURFA BEYAZGÜL İLE DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM YAŞADI”

Şanlıurfa’ya hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Uraloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül ile kentin büyük bir değişim dönüşüm yaşadığını kaydetti. Uraloğlu, şöyle konuştu:

“31 Mart seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığı için AK Parti’den tekrar aday gösterdiğimiz başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül abimiz özellikle sosyal projeleri ile çok faal ve başarılı bir belediye başkanıdır. Şanlıurfa onunla birlikte her alanda değişim ve dönüşümü yaşadı.  Eğitim, kültür, sağlık, spor alanında da önemli projeler üretti. ‘Daha Yeşil Bir Şanlıurfa’ hedefiyle kent merkezi ve ilçelerde parklar, meydanlar ve yeşil alanlar inşa edildi. 

HABERLER  Karaköprü'de başkan Baydilli rüzgarı esiyor

Yaptığı kamulaştırma çalışmalarıyla ecdat yadigârı eserleri tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ederek Cumhurbaşkanımızın takdirini kazandı. 

Kale Arkası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri, Kızılay, Kızılkoyun’da betonarme yapıları şehrin göbeğinden kaldırarak bu alanları yeşile kavuşturup vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Sizler muhalefet partilerindeki belediyelerin vatandaşına, halkına yaptığı bir hizmetle gündeme geldiğini hiç gördünüz mü?”

Muhalefet belediyelerinin hizmet üretmediğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Laf çok ama bir arpa boyu iş yok” dedi.

“AK Parti’nin hizmet siyaseti anlayışıyla hiç kimse yarışamaz” diyen Uraloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şanlıurfalılar her zaman hakkı savundu, hakkın ve haklının yanında oldu. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 62 oy oranı ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dedi. İnşallah şimdi de Şanlıurfa’da büyükşehir belediyesiyle birlikte bütün ilçe belediye başkanlıklarını da kazanacağız. Zeynel Abidin Başkanımızla planladığımız tüm projeleri birlikte hayata geçireceğiz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.