enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Viranşehir’de ‘sohbet ve dua’ gecesi

Viranşehir’de ‘sohbet ve dua’ gecesi
05.03.2024 23:55
0
A+
A-

Türkiye’nin tanınmış ilahiyatçılarından Prof. Dr. Mustafa Karataş, Viranşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gazze Direnişinden Ümmetin Birliği’ne isimli programda, ‘sohbet ve dua gecesi’ne katıldı.

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Gazze Direnişinden Ümmetin Birliği’ programına Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve eşi Sibel Ekinci, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Nihat Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Gören, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük ilgi gören etkinlik, ‘Sanat Zulme Sessiz Kalmaz’ adlı resim serginin açılışı ile başladı.

Kaymakam Koç ve Başkan Ekinci ile beraberindekiler tarafından İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulüm ve soykırımın tablolara yansıtıldığı serginin açılış kurdelesi kesildi.

Protokol üyeleri, Prof. Dr. Mustafa Karataş ile birlikte sergide sergilenen 52 adet eseri yakından ilgilendi. Kurs yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Konferans Salonunda Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın ‘Gazze Direnişinden Ümmetin Birliği’ konferansına geçildi. İlginin fazla olduğu konferansta, Mustafa Karataş’ı dinlemek için gelen vatandaşlar salonu doldurduğu görüldü.

Konferans öncesinde  ‘Sanat Zulme Sessiz Kalmaz’ isimli yarışmada dereceye giren yarışmacılara protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta salonu dolduran Viranşehirlilere hitaben konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılara sert tepki gösterdi.

Gazze’de yaşanan insanlık utancına değinen Karataş, “Filistin’in davası sadece Filistin’in değil, tüm Ümmetin davasıdır. Bu katliam er ya da geç cezasını bulacaktır. Gazze’nin direnişi Allah’ın izniyle mutlaka zaferle sonuçlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Program sonunda Viranşehir Kaymakamı Önder Koç ve Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci tarafından Prof. Dr. Mustafa Karataş’a katılımlarından dolayı teşekkür plaket takdim edildi.

HABERLER  İl Kadın Platformu: Hiçbir istismar örtbas edilemez

Program, protokol üyelerinin Mustafa Karataş ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.