enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Saadet Partisi Karaköprü Adayı Karadaş’tan hayali seçmen iddiası: “Suç duyurusunda bulunuyoruz”

Saadet Partisi Karaköprü Adayı Karadaş’tan hayali seçmen iddiası: “Suç duyurusunda bulunuyoruz”
10.03.2024 23:10
0
A+
A-

Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adayı Avukat Kasım Karadaş, partilerinin Haliliye Yönetim Kurulu Üyesi olan Ramazan Zeydoğlu’nun bilgisi dışında evine seçmen yazıldığını iddia etti. Karadaş, bu durum karşısında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Karadaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Partimizin Haliliye Yönetim Kurulu Üyesi olan Ramazan Zeydoğlu’nun, bilgisi ve rızası dışında evine başka bir ilden seçmen yazıldığını tespit ettik. Bu durum karşısında şoke olduk. Bu açık bir seçim hilesidir ve kabul edilemez.”

“Cumhuriyet Savcılığına Suç Duyurusunda Bulunuyoruz”

Karadaş, bu hileli seçmen kaydıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu durumun sorumlularının en kısa sürede ortaya çıkarılması ve gerekli cezaların verilmesini istiyoruz. Seçimlerde hile ve hurdaya asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız ve tüm yasal haklarımızı kullanacağız.”

Seçimlerde Hile İddiaları Artıyor

Son zamanlarda seçimlerde hile ve hurda iddiaları artıyor. Bu durum, seçmenlere olan güveni zedeliyor ve demokrasiyi zayıflatıyor. Yetkililerin bu iddiaları en kısa sürede aydınlatması ve gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Saadet Partisi Daha Önce de Seçimlerde Hile İddialarında Bulunmuştu

Saadet Partisi, daha önce de 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde hile ve hurda iddialarında bulunmuştu. Parti, YSK’ya yaptığı itirazlarda, seçmen listelerinde usulsüzlükler olduğunu ve bazı sandıklarda oy pusulalarının fazla veya eksik sayıldığına dair deliller sunmuştu.

YSK, Saadet Partisi’nin itirazlarını reddetmiş ve seçim sonuçlarını onaylamıştı.

Seçimlerde Hile ve Hurdanın Önlenmesi İçin Yapılması Gerekenler

Seçimlerde hile ve hurdanın önlenmesi için şunlar yapılmalıdır:

  • Seçmen listeleri titizlikle kontrol edilmeli ve usulsüzlükler önlenmelidir.
  • Sandık kurulları tarafsız kişilerden oluşmalı ve sandık güvenliği sağlanmalıdır.
  • Oy sayımı şeffaf bir şekilde yapılmalı ve gözlemcilere her türlü kolaylık sağlanmalıdır.
  • Seçimlerde yaşanan usulsüzlükler ve hileler en kısa sürede aydınlatılmalı ve sorumlular cezalandırılmalıdır.
HABERLER  Bakan Bayraktar Şanlıurfa'da

Seçimlerde hile ve hurdanın önlenmesi, demokrasinin işleyişi için hayati önem taşımaktadır. Yetkililerin bu konuda gerekli adımları atması ve seçmenlere güven verecek bir seçim ortamı oluşturması gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.