enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,4317
EURO
36,1497
ALTIN
2.959,80
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

Pamukla ilgili talepler Ankara’ya iletildi

Pamukla ilgili talepler Ankara’ya iletildi
14.10.2021 17:12
0
A+
A-

Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ve Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

ANKARA – Toplantıya Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Pamuk Konseyi Başkan Vekili Mehmet Kaya, BÜGEM Genel Müdür Yardımcıları Ercan Türktemel, Cengiz Budan ve Uğur Erdem ile birlikte Tohumculuk Dairesi Başkanı Sezgin Karadeniz, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Dairesi Başkanı Dr. Başak Egesel ve Pamuk Masası Sorumlusu Dilek Sarı ile İdari İşler Dairesi Başkanlığı Birim Koordinatörü Dr. Figen Güngör katıldı.

Toplantıda, Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Konseyin yeni yönetimiyle istişarelerde bulunarak pamuk sektörünün sorunları hakkında bilgilendirildi. Lif pamuk üretiminin 850 bin ton ve üzerinde gerçekleşmesinin beklendiği, üreticinin hem verim hem de fiyat anlamında karlı bir sezon geçirdiği ifade edildi.Önümüzdeki yıl pamuk ekim alanlarının 550 bin hektara yükselmesi ile birlikte üretimin 1 milyon tonun üzerine çıkabileceği tespiti yapıldı.

Tekstil sektöründeki yeni yatırımların neticesinde lif pamuk ihtiyacının 2023 itibariyle 2,5 milyon tona yükseleceği ve bu artışın olabildiğince yüksek oranda yerli üretimle karşılanması için şimdiden bir planlama içerisine girilmesi gerektiği önemle vurgulandı.

Toplantıda şu hususlar dile getirildi:

“Pamuk üretimine önem verildiğinin gösterilmesi açısından bu yılki kütlü pamuk fark ödemesi desteğinin arttırılması talep edildi. Üreticilerin sahip olduğu lif pamuğu Lidaş’larda depolamasının önünün açılması için çalışma yapılması kararı alındı. Kuraklığın olumsuz etkilerini azaltmak için barajlarda elektrik üretimi yapan enerji santrallerinin tarımsal sulama ihtiyacı göz önünde bulundurularak dengeli bir şekilde çalışması gerektiği belirtildi. Üretimin daha sağlıklı sürdürülmesi açısından iklim koşulları sebebiyle münavebenin beş yılda bir uygulanması talep edildi.”

HABERLER  Bakan Nebati: Sistemin çarkları Türk Lirası ile besleniyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.