enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3970
EURO
34,7929
ALTIN
2.434,65
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, satın almak istediği oteli alamayınca yıktırdı

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, satın almak istediği oteli alamayınca yıktırdı

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, satın almak istediği oteli alamayınca yıktırdı
11.10.2023 14:27
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, ruhsatlı ve iskânlı Şitamrat Hotel, Halfeti Belediyesi tarafından yıkıldı.

Otel işletmecisi Abdullah Damar, 2020 yılında otelin satışa çıktığını ve oteli satın almak için Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın da talip olduğunu söyledi. Damar, Albayrak’ın otelin kendisine satılmaması üzerine, ruhsatı ve iskânı iptal edeceğini söyleyerek tehdit ettiğini ve otelin yıkımını gerçekleştirdiğini iddia etti.

Otel avukatı Mustafa Dirier ise, yıkımın siyasi rant uğruna yapıldığını belirterek, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Otel işletmecisi: Belediye başkanı otelimi almak istedi, alamadı ve şimdi yıktırdı

Otel işletmecisi Abdullah Damar, otelin 2013 yılında temelinin atıldığını ve 2016 yılında faaliyete geçtiğini belirterek, “2020 yılında otelin satışa çıktığını ve oteli satın almak için Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın da talip olduğunu söyledi. Damar, Albayrak’ın otelin kendisine satılmaması üzerine, ruhsatı ve iskânı iptal edeceğini söyleyerek tehdit ettiğini ve otelin yıkımını gerçekleştirdiğini iddia etti.

Damar, “Otelimiz bölgenin tek konaklama tesisi olarak 75 oda ve 200 yatak kapasitesine sahip olarak burada hizmet vermekte olup dolaylı yoldan 100’den fazla kişiye ekmek kapısı olmuş durumda ve ayrıca birçok tur acentesine da üye olduğumuzdan dolayı birçok ulusal organizasyona ev sahipliği yapmış bulunmaktayız” dedi.

Otel avukatı: Yıkım siyasi rant uğruna yapıldı

Otel avukatı Mustafa Dirier ise, yıkımın siyasi rant uğruna yapıldığını belirterek, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Dirier, “Sevgili Halfetili, Şanlıurfalı hemşerilerimiz bu arkamızda gördüğünüz otel, 2013 yılında Turizm Bakanlığından alınan ve tüm izin geçerlilik Halfeti Belediyesi’nden tüm onayları alınarak faaliyete geçmiş bir otel. Aradan 10 yıl sonra siyasi rant uğruna tam yargılama süreci devam ederken mahkemeden karar alınmadan yetkili kişiler tarafından yıkımına karar verildi. Şimdi burayla ilgili yıkım yapılmadan önce tahliye yazısı bile yok” dedi.

HABERLER  Zeynel Başkan 2 Yıldır Şanlıurfalılara randevu vermiyor

Dirier, “Burada siyasi rant çıkar uğruna bu tarz yıkım işlemi yapan kişilerin hakkında savcılık suç duyurusunda bulunduk. Bu kişiler bunu asla unutmasın, er ya da geç onların yargı önünde hesap verecekler” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.