enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5594
EURO
34,8815
ALTIN
2.429,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
34°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C

Suriye sınırında yetiştirilen yoncada hasat zamanı

Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar Tarım İşletmesinde, sertifikalı tohum ve besi hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak amacıyla 26 bin dekarda üretilen yoncanın hasadı başladı.

Suriye sınırında yetiştirilen yoncada hasat zamanı
24.08.2020 14:52
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar Tarım İşletmesinde, sertifikalı tohum ve besi hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak amacıyla 26 bin dekarda üretilen yoncanın hasadı başladı. 

Dünyanın sayılı tarım işletmeleri arasında gösterilen ve alanının en büyüğü olan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde, arpadan buğdaya, mercimekten mısıra, Antep fıstığından ayçiçeğine, fiğden yulafa kadar çok sayıda ürün yetiştiriliyor. İşletmede bu yıl toplam 26 bin dekar alanda tohumluk ve yemlik yonca ekimi gerçekleştirildi. 

Hasadına başlanan yonca, zengin protein yapısından dolayı işletmede yetiştirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yem ihtiyacını karşılayacak ve çiftçiler için de sertifikalı tohum olarak piyasaya sunulacak.

İşletmenin Beyazkule Müdür Yardımcısı İdris Tanrıkulu, AA muhabirine, işletmede her yıl 26 bin dekar civarında tohumluk ve yemlik (ot) yonca üretimi yapıldığını söyledi.

Yoncada verimli bir sezon geçirdiklerini ifade eden Tanrıkulu, şöyle konuştu:

“Tohumluk olarak üretilen yonca biçerdöver tarafından hasat edildikten, gerekli sertifikasyon işlemleri yapıldıktan sonra çiftçilere arz ediliyor. Ot yonca ise işletmemizin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının kaba yem ihtiyacını gidermek üzere üretilmektedir. Ortalamada 26 bin dekara ekim yapılıyor. Yıllık kaba yem ihtiyacımız için dekardan ortalama 1200 kilogram civarında kuru ot alıyoruz. Elde ettiğimiz kuru yoncanın fazlasını da diğer işletmelere göndermekteyiz.”

Tanrıkulu, yonca üretiminin bölgedeki çiftçiler için de güzel bir örnek teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

HABERLER  Karaköprü kırsalında yol çalışmaları sürüyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.