enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Uzman Arabulucular’ geliyor

Adalet Bakanlığı arabuluculuk uygulamasında yeni bir dönem başladığını belirtti. Artık arabuluculuk kapsamına giren hukuk uyuşmazlıklarında alanlarına göre uzmanlaşan arabulucular görevlendirilecek.

Uzman Arabulucular’ geliyor
08.05.2021 10:35
0
A+
A-
Adalet Bakanlığı arabuluculuk uygulamasında yeni bir dönem başladığını belirtti. Artık arabuluculuk kapsamına giren hukuk uyuşmazlıklarında alanlarına göre uzmanlaşan arabulucular görevlendirilecek.

Adalet Bakanlığı’nın hayata geçirdiği hukuki uyuşmazlıkların, tarafların mahkemeye gitmeden dostane bir şekilde çözümünü sağlayan arabuluculuk uygulamasında artık yeni bir dönem başlıyor. Arabuluculuk kapsamına giren hukuk uyuşmazlıklarında alanlarına göre uzmanlaşan arabulucular görevlendirilecek.

Arabuluculuk Kanununu arabulucuların farklı hukuki alanlarda uzmanlaşmasına da imkan sağlıyor. Ayrıca ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi’ ile ‘İnsan Hakları Eylem Planı’nda da uzman arabuluculuğun güçlendirilmesine ve arabulucuların ihtisaslaşmasına vurgu yapılıyor. Bu kapsamda, 10 Mayıs’tan itibaren dava şartı arabuluculuk kapsamında yapılacak başvurulara, uyuşmazlığın konusuna göre ‘uzman arabuluculuk uygulaması’ getirilecek. Yapılan düzenlemeyle ticaret hukuku ve tüketici hukuku genel uzmanlık alanları ile banka ve finans hukuku, fikri mülkiyet hukuku, enerji ve maden hukuku, sağlık hukuku, spor hukuku ve inşaat hukuku alanlarındaki uyuşmazlıklara özel uzmanlık alanlarında gerekli eğitimleri alarak uzmanlaşan arabulucular görevlendirilecek.

Yapılan arabuluculuk başvurularında, arabuluculuk büroları tarafından görev verilecek uzman arabulucular, alanlarıyla ilgili uyuşmazlıkları çözüme kavuşturacak. Uzman arabuluculuk uygulamasıyla inşaat hukuku alanında ortaya çıkan bir hukuki uyuşmazlık artık, inşaat sektörünün dinamiklerini, işleyişini ve sorunlarını iyi bilen ve inşaat hukuku alanında uzmanlık eğitimi almış bir arabulucu eşliğinde sonuçlandırılacak. Ayrıca uyuşmazlık konusu alanda uzmanlık eğitimi alan, özel bilgi ve donanıma sahip olan arabulucular, tarafların üzerinde anlaşabilecekleri çözüm önerilerinde bulunabilecek. Uzman arabuluculuğun faaliyete geçmesiyle birlikte taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlıkların çözümü daha da kolaylaşacak.

HABERLER  Şanlıurfa Eğitim Bir Sen Şubesinde seçim yarışı başladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.