enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis’te 27 Mayıs darbesi kınandı

AK Parti teşkilatları, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis’te 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 61’inci yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis’te 27 Mayıs darbesi kınandı
27.05.2021 15:39
0
A+
A-
AK Parti teşkilatları, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis’te 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 61’inci yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, milli iradenin üstünlüğüne dikkat çekildi.

1950’de milli iradenin yüksek teveccühü ile dönemin tek parti zihniyetini geride bırakarak iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının kısa zamanda ortaya koydukları projelerle Türkiye’ye çağ atlattığı belirtilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletine hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbenin 27 Mayıs 1960’ta Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Milli irade ile arasına perde çekenlerin, insanlığa, demokrasi ve vicdanlara yönelik büyük bir ihaneti olarak hafızalarımıza kazındı. Demokratik ve özgür bir ülkede yaşayabilmemiz için canlarını feda eden Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız.” ifadelerine yer verildi.

– Şanlıurfa

AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, parti üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, 27 Mayıs darbesini kınadı.

Türk halkının demokrasi ve insan hakları adına bir çok fedakarlığı göze aldığını belirten Yavuz, “Milletimiz bu uğurda çok sayıda bedel ödemiştir. Her bir vatandaşımızın gönlünde yer edinen, hamuru vatan sevgisiyle yoğrulan milletin evlatları hukukun vesayet altına alındığı dönemlerde işkenceler görmüş ve idam sehpalarında şehit edilmişlerdir. Vesayet ve beraberinde getirdiği darbeler milletimize fayda getirmemiş, milletimizden demokrasisini, ekonomisini, moral ve motivasyonunu koparıp götürmüştür.” dedi.

Yavuz, 27 Mayıs’ların, 12 Eylül’lerin, 28 Şubat’ların, 15 Temmuz’ların tekrar etmeyeceğini, her türlü vesayete karşı var olan mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, demokratik ve özgür bir ülke için canlarını feda eden Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan’ı rahmetle andıklarını ifade etti.

HABERLER  Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa mitingine 105 bin kişi katıldı
– Kahramanmaraş

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Meral Şirikçi, parti üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, milli iradenin yüksek teveccühü ile dönemin tek parti zihniyetini geride bırakarak iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının kısa zamanda ortaya koydukları projeler ile Türkiye’ye çağ atlattığını vurguladı.

​​​​​​​Şirikçi, merhum Başbakan Menderes’in tek parti rejiminin en büyük ayıplarından olan Türkçe ezanı özüne döndürerek, Anadolu’nun ezana olan özlemini giderdiğini ancak vatanın yararına olan bu gidişatın önünü tıkamak isteyenlerin türlü yalan ve iftiralarla algı oluşturarak 1960 yılında askerin namlusunu Çankaya Köşkü’ne çevirdiğini dile getirdi.

– Malatya

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 27 Mayıs 1960 darbesinin 61’inci yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, zalim 27 Mayıs darbesi gibi, nice darbe ve muhtıralarla terör saldırılarıyla milletin iradesini akamete uğratmak isteyen pek çok girişimle mücadele etmek zorunda kalındığını belirtti.

Vesayet odaklarının fırsat kolladıklarını artık Türkiye’de iktidarın kaynağının millet iradesi olduğunu dile getiren Kahtalı, “Tarihimize kara leke sürülürken siyaset, medya, akademi, hukuk ve sivil toplum dünyasından birçokları da suç ortağı olarak darbecilerin yanındaydı. 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997’de hep aynı zihniyet sahne aldı. AK Parti iktidarı döneminde de kapatma davası, muhtıra, FETÖ darbe girişimi 17-25 Gezi olayları, 15 Temmuz darbesi gibi engellemelerle bu ülkenin önünü kesmeye çalışanlara başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletimiz izin vermedi.” ifadelerini kullandı.

– Adıyaman

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan başkan yardımcısı Gülendam Çelik, şöyle konuştu:

“Türkiye Cumhuriyeti devletine hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbe 27 Mayıs 1960’ta Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirildi. Milli irade ile arasına perde çekenlerin, insanlığa, demokrasi ve vicdanlara yönelik büyük bir ihaneti olarak hafızalarımıza kazındı.”

HABERLER  HDP Viranşehir İlçe kongresinde yeni yönetim belli oldu!

Darbeyi kınayan Çelik, tüm demokrasi şehitlerini rahmetle andı.

– Kilis

AK Parti Kilis İl Başkan Yardımcısı Burak Bulut da Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları adına birçok fedakarlığı göze alarak bu uğurda çok sayıda bedel ödediğini ifade etti.

Hamuru vatan sevgisiyle yoğrulan milletin evlatlarının hukukun vesayet altına alındığı dönemlerde işkenceler gördüğünü ve idam sehpalarında şehit edildiğini hatırlatan Bulut, “Milletimizin milli ve manevi değerlerini Anadolu coğrafyasından silmeye çalışan CHP iktidarının antidemokratik uygulamalarını rafa kaldıran merhum Menderes, bilhassa din ve vicdan özgürlüğü konusunda attığı adımlarla milletimizin gönlünde yer edinmiştir.” dedi.

Milletin darbeler ve darbeciler karşısındaki duruşuyla millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozduğunu ifade eden Bulut, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin demokrasi düşmanlarına en büyük dersi verdiğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.