enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Başkan Tüysüz “Bu yanlıştan dönün, ranta kurban etmeyin!”

Başkan Tüysüz “Bu yanlıştan dönün, ranta kurban etmeyin!”
27.07.2021 15:25
0
A+
A-
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet TÜYSÜZ 11 Ağustos tarihinde ihalesi yapılacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yerine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Av. Ahmet TÜYSÜZ hali hazırda kullanılan TMO yerinin 11 Ağustos tarihinde kapalı zarf usulü ile yapılacak olan ihalesine ilişkin şunları kaydetti: “Eyyübiye ilçemiz dezevantajlı bir ilçe. Çarpık kentleşmenin yaşandığı, yeşil alanların zamanında işgal edildiği,  genç ve çocuk nüfusunun yoğun olduğu bir alan Eyyübiye. Bu bölgede insanlarımızın kullanabileceği kapalı semt pazarları yok, mesire alanları yok, yürüyüş alanları yok. Bu tür şehir içinde kalan yerlerin kamu yararına kullanılması çok önem arz etmektedir. Konu refah düzeyde halkın yaşaması ise, konu insan faydası ise 85 dönüm üstünde olan bu alanın 10 dönüm ve 15 dönümlük iki yerinin satışı bir an evvel durdurulmalıdır.

Eyyüp Nebi Mahallesi fiziki yapısı itibariyle dar sokakların olduğu, bitişik yapıların olduğu ve yaklaşık 20 bin seçmene sahip bir mahalle. Çocukları ile birlikte düşünür ve en az üç ile çarparsanız yaklaşık 60 bin insanın yaşadığı bir mahalle çıkar ortaya. Dolayısıyla bu insanların rahatlıkla yaşamlarını sürdürebilecekleri alanlar oluşturmanız gerekmektedir. Bu mahalle için pazar yeri ihtiyacı söz konusudur. Peki pazar yeri nerede derseniz; Akçakale caddesinin karşı tarafında olan ve tarımsal alan üzerine kurulu, pazar yeri dahi denmeyecek bir alanda ve tehlike arz eden bir bölgede.

Mahallenin göbeğinde kalan bu yerin ihale ile satılması ve ardından gecekonduya çevrilecek olması bir vatandaş olarak sadece beni değil hepimizi yaralar. Buranın kamu yararına kullanılması en doğru karar olacaktır. Daha önce yine TMO’nun yerinde, oraya okul ihtiyacı olduğu için devletimiz nasıl ki oraya hem lise hem ortaokul yaptıysa şimdi yine aynı hassasiyeti gösterip bu alanı kamu yararına, mahalleli yararına, toplum yararına kullanmalıdır.

HABERLER  AK Parti’de meclis üyeliği aday adaylığı süresi uzatıldı

Madem devlet insan için ise, madem sistem halk için ise en doğrusu bu alanın halkın yararına kullanılmasıdır. Bir birey olarak yetkililere sesleniyorum; sokaklarda yüzlerce çocuğun olduğu bu alanda çocuklarımız arabaların geçiş güzergâhlarında oynamaktadır. 25 dönümlük bu alanda kapalı semt pazarı olduğunu düşünelim. Haftanın iki günü burada yaş sebze satışı yapılsa, geri kalan beş gün ise otopark olarak kullanılsa ve buranın bir köşesine basketbol sahası gibi gençlerin sportif faaliyetler yürütecekleri bir alan yapılsa güzel olmaz mı? Halkın üstünde madem bir güç yok ise gelin hep birlikte soralım Eyyübiyeli halkımıza. Biz çok iyi biliyoruz ki bu halkın beklentisi bu yöndedir. Bugüne kadar çok kez yanlış yapılmış bu ilçemizde bir kez daha geri dönülmez bir hata yapmayın!

İhalenin zamanlaması bile çok manidar. Kurban Bayramından yaklaşık 10 gün önce duyurusu yapılan bu ihale sürecine bir de 10 günlük Kurban Bayramı tatilini eklediğiniz zaman geride kalan süre de göz önüne alınacak olur ise yürütmeyi durdurmak için zamanınız kalmayacak demektir.

Bu durum böyle devam eder ve burası gecekondu alanına döner ise vicdanımızı kanatır, kamuoyunun adalet duygusunu yaralar. Kurumların maddi menfaati olmamalıdır. Bunlar devlet kurumları olup bu alanların yine halkın yararına kullanılması gerekmektedir. Bu yanlıştan bir an evvel dönün ve burayı ranta kurban etmeyin! İhaleye ilişkin duyuru ve ilgili tapular siz değerli kamuoyuna değerli basınımız aracılığı ile sunulmuştur” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.