enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da Sıcak havada yılan kapanlarına talep arttı

Şanlıurfa’da Sıcak havada yılan kapanlarına talep arttı
17.08.2021 12:36
0
A+
A-
Şanlıurfa’nın kırsal kesiminde yaşayan vatandaşlar, sıcak havada ortaya çıkan ve tehlikelere sebep olan yılanlardan korunmak için kapanlara talep ediyor.

Türkiye’nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa’da hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkiliyor. Havanın sıcak olmasından dolayı ortaya çıktıkları düşünülen ve özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların yılanlarla başı dertte. Vatandaşlar yılanlardan korunmak için yılan kapanlarına talep ediyor. Balıklıgöl Platosunda yer alan çarşıda 28 yıldır yılan kapanı yapan Bedih Karataş, sıcak havalarda ortaya çıkan yılanlar nedeniyle vatandaşların yılan kapanlarına talep ettiklerini ifade etti.

“SICAK HAVADA YILAN KAPANLARINA TALEP ARTTI”


Sıcak havada yılan kapanlarına vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten Bedih Karataş, “1993 yılından beri halka hizmet ediyoruz ve kazancımızı elde etmeye çalışıyoruz. Şu an havalar sıcak olduğu vatandaşın ihtiyacı oluyor. Üst kısımda geniş oyulmuş ağzı var etrafı sık döşeli. Kapanın arka kısmında kapak var oradan yılanın hoşlandığı malzemeler var mesela fare, kızarmış et veya civciv vb. şeyleri kapanın içine koyarız daha sonra yılan o kokuyu alacağı için yukarı ağız dediğimiz kısma kafasını koyacak ama sıkışacak geri dönüşü yok.  Çünkü kafasını koyduğu ağızda iğneler mevcut o iğneler ona saplanacak etkisiz hale gelen yılanı rahatça yakalamış olacağız. Yılandan korkuyoruz. Onu öldürmek istiyorsanız da gerek yok öldürmeye yılan yağlı bir hayvan karınca onu tarar ve taradıkça çatlamaya başlar böylelikle teslim olur. Türkiye çapında yılan kapanına ilgi var daha çok kırsal yerlerde ve hayvan barınaklarında ilgi daha çok var. Çünkü yılan onlara rahat vermez bu yüzden de yakalamak için bu kapanlara yöneliyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa'da depremzedelerle ilk iftar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.