enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Takoran Vadisi turizme kazandırılıyor

Takoran Vadisi turizme kazandırılıyor
31.08.2021 14:48
0
A+
A-

Siverek Belediyesi, Takoran Vadisi’nin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Siverek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünce sürdürülen çalışmalar kapsamında daha önce hazırlanan projenin Karacadağ Kalkınma Ajansınca onaylanmasının ardından çalışmalar hızlandırıldı.

Tarihi Cudi Paşa Konağı’nda düzenlenen çalıştayda yüklenici firma yetkilisince Takoran Vadisi turizm gelişim stratejisi ve eylem planı kapsamında sunum yaptı. Sunumda Takoran Vadisi bölgesinin fırsat ve avantajları masaya yatırılırken dezavantajları ve tehditleri tartışıldı.

GAP Bölge Başkanlığı tarafından desteklenen “Takoran yeşil köy” projesi için hazırlanan mimari çizimin gösterimi yapıldı.

“Takoran Vadisi Sürdürülebilir Ekolojik Turizmi Geliştirme ve Uygulama Projesi” olarak isimlendirilen projenin hedefinin bölgedeki turizm potansiyeli arttırmak, turizm destinasyonu ve turizm rotasına katmak olduğu bildirildi.

Proje koordinatörü Musa Bilgiseven, fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından uygulamaya geçilmesiyle Takoran Vadisi’nin sosyo-ekonomik yapısının ortaya çıkacağını, turizm hareketliliğiyle yeni istihdam alanlarının oluşacağını ve doğa turizminin canlandırılacağını söyledi.

Siverek’in turizm potansiyelini arttırmak amacıyla farklı alanlarda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Takoran Vadisi için düzenlenen çalıştayın önemli olduğunu söyledi.

“TAKORAN VADİSİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR”

Takoran Vadisi’nin gelişimi, dönüşümü ve tanıtımı noktasında önemli adımlar attıklarını belirten Çakmak, “Özellikle göreve geldiğimiz günden itibaren bu doğal güzelliğin hem Siverek’in bir aynası, bir yüzü olması noktasında elimden gelen gayreti gösterdiğimi düşünüyorum. Sadece Takoran Vadisi’nin çevre düzenlemesinden tutun da bu projenin hayata geçirilmesi yanı sıra biz tanıtım konusunda da çok farklı yollar izledik. Örneğin havaalanındaki eşya kutularına Takoran’ın reklam tanıtım broşürlerini yapıştırdık. Fotoğraf ve videolarla hem yazılı hem görsel medyada tanıtılmasıyla alakalı ciddi adımlar attık. Bunları yaparken de herhangi bir raporlama olmadan ciddi bir ön çalışma olmadan elimizden geleni gayreti gösterdik. Bugün böylesine bir eylem planı ve gelişim stratejisinin yapılması, özellikle bir çalıştaya imza atılması, istişarenin ve çalışma takviminin belirlenmesi noktasında bir araya gelinmesinin önemli bir adım olduğu kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Büyükşehir’den komşu ile ısınma ve ulaşım desteği

Çalıştaya katılanlar, hazırlanan projelerin geliştirilmesi ve doğaya minimum düzeyde müdahale edilmesi gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Projelerin yapılacak istişarelerle geliştirileceğini ifade eden Çakmak, en doğru projelerin uygulanması amacıyla toplantıların devam edeceğini belirtti.

Çalıştaya Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile Şanlıurfa Turizm A.Ş., Siverek Kaymakamlığı, TÜRSAB, Turizm Acenteleri ve STK Temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.