enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Ünlü şarkıcı Halil Sezai’den Urfalı fırıncıya “hakaret” davası

Ünlü şarkıcı Halil Sezai’den Urfalı fırıncıya “hakaret” davası
04.10.2021 13:06
0
A+
A-

Urfalı fırıncı Fatih Mermerdaş’ın yaşlı bir adamı dövdüğü için tutuklanan ünlü şarkıcı Halil Sezai’e tepki göstermek için yaptığı paylaşım başına dert açtı. Paylaşımında Sezai için “it” ifadesini kullanan Mermerdaş, hakkında “hakaret “ suçundan iddianame

Şanlıurfa’da yaşayan fırıncı Fatih Mermerdaş sosyal medya hesabındanki paylaşımı nedeniyle ünlü şarkıcı Halil Sezai ile davalık oldu. Memerdaş, geçen yıl 67 yaşındaki komşusunu feci şekilde dövdüğü için tutuklanan Halil Sezai’ye “Türkiye’de bu olay yaşanıyor da ve kimse bu itleri mahmuzlamıyorsa ben Müslüman bir Türk olmaktan utanç duyuyorum” ifadeleriyle sosyal medyadan tepki gösterdi. Memerdaş hakkında “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Mermerdaş’ın paylaşımda kullandığı “itler” kelimesini hakaret olarak kabul etti.

“YİNE OLSA YİNE YAPARIM”

Sezai’nin şikayetiyle başlayan süreçte polis ekipleri Mermerdaş’ın ifadesini aldı. Emniyet ifadesinde yorumunun arkasında olduğunu belirten Mermerdaş, “Bu şahıs, babası yaşında, kendisini savunamayacak durumdaki yaşlı adamı dövmüştür. Ben vicdanen rahatsız oldum. Bu yaptığım paylaşımın hakaret olduğunu düşünmüyorum. Yine olsa yine yaparım” dedi.

“HAKARET ETMİŞTİR”

İki tarafın uzlaşmaması üzerine dosyayı inceleyen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Mermerdaş hakkında iddianame hazırladı. İddianamede Sezai’nin müşteki Mermerdaş’ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu belirtilirken, “Şüphelinin Facebook isimli sosyal medya hesabından şikayetçiyi kast ederek ‘it’ şeklinde yorum yapmak suretiyle şikayetçiye hakaret ettiği ve bu suretle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Hazırlanan iddianame Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak olan Mermerdaş, paylaşımı neden yaptığını ve sonrasında yaşananları BİHA’ya anlattı. Bu olayı kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirten Mermerdaş, “Ben bunu Müslüman Türk halkının vicdanına bırakıyorum” dedi.

HABERLER  Harran Üniversitesi dünya tarihine yön verecek çalışmalarda aktif rol alıyor

“GÖRÜNTÜ BANA DOKUNDU”

Memerdaş, geçen yıl sosyal medyadaki videoda Halil Sezai’nin yaşlı bir adamı feci şekilde dövdüğünü gördüğünü ve bu görüntünün yüreğini yaktığını ifade ederek, şöyle konuştu: “O an aklıma ‘Zulmün karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır’ sözü geldi. Bende dayanamadım. Görüntü bana dokundu. Bir yorum yapmak zorunda kaldım. Yorumda kullandığım en ağır kelime ‘it’ kelimesidir. Bu kelimeden dolayı o kişiyle mahkemelik oldum. Ben uzlaşma teklifini kabul ettim. Ancak karşı taraf uzlaşmayı kabul etmedi. Mahkemelik olduk. Karşı taraf davayı sürdürmekte kararlı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.