enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5350
EURO
34,8023
ALTIN
2.425,86
BIST
9.724,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
34°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

Şanlıurfa’da işten çıkarılan yüzlerce işçi hakkını arıyor!

Şanlıurfa’da işten çıkarılan yüzlerce işçi hakkını arıyor!
05.10.2021 12:49
0
A+
A-

Şanlıurfa’da tekstil fabrikasında sendikal örgütlenmenin ardından Kod-18 maddesiyle işten çıkarılan yaklaşık 300 işçi, seslerini duyurmaya çalışıyor.

Şanlıurfa 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Uğur Tekstil Fabrikası’nda yönetim, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası’nın geçen ay fabrikada sendikal yetkiyi almasının ardından Kod-18 maddesiyle yaklaşık 300 kişiyi işten çıkarmıştı

İşlerine son verilmesinden bu yana seslerini duyurmaya çalışan işçiler, bugün Topçu Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Sık sık “Sendika hakkımız söke söke alırız”, “Gün gelecek devran dönecek” ve “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları atan işçilere, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleriyle siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Fabrika çalışanlarından Zehra Çeçan, “Pazar günü telefonuma gelen bir kodla işten atıldığımı öğrendim. Biz haksızlığa boyun eğmeyeceğiz. Evde çalışan tek benim. Şimdi halimiz ne olacak?” dedi.

İşçilerden Murat Çalışkan da, sırf sendikalı oldukları nedeniyle işten atıldıklarını belirterek, haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

TÜRKMEN: “İŞÇİLERİN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ”

DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, Şanlıurfa’da bir sınıf kavgasının bulunduğunu belirterek, “Bir tarafta işçilerin hiçbir hak istemeden hiçbir güvenceleri olmadan hiçbir anayasa haklarını kullanmadan, köle gibi, yapılan bütün baskılara boyun eğmelerini isteyen patronlar var, bir tarafta da bu köleliği kabul etmeyen Urfalı kadın ve erkek işçiler var. Biz bütün Urfa halkına Urfa’da emekten, adaletten, demokrasiden yana olduğunu söyleyen, haklıdan yana olduğunu söyleyen bütün vicdan sahibi Urfalılara taraflarını seçerken buna göre hareket etmelerini istiyoruz” dedi. Urfa’da işçilerin asgari ücretle, baskı altında, mobbinge uğrayarak çalıştırıldığını ifade eden Türkmen, “Çalışan işçiler de bu kölelik koşullarına isyan edip insanca koşullarda çalışmak isteyince fabrika kapatılıyor, 300 işçi kapı önüne bırakılıyor” açıklamasında bulundu.

HABERLER  UÇG, kente girişteki bariyerlerin kaldırılmasını istiyor

Türkmen, sendikal yetkiyi aldıklarından beri işverene defalarca çağrıda bulunduklarını aktaran Türkmen, şunları söyledi: “Sendikamızın örgütlülüğünü anayasa, bakanlık tanıyor fakat fabrika patronu Hayri Uğur ve yönetimi kabul etmiyor. Biliyorlar, bu haksızlık, bu hukuksuzluk, işçilerin haklarını gasp etmek yanlarına kar kalıyor. Mülki amir, işçilere ‘Siz niye sendikalı oluyorsunuz?’ diyebiliyor. Urfa’da bunu kabul etmediğimizi, bu ağalık, kölelik düzenine isyan ettiğimizi bir kez daha söylüyoruz.”

Fabrikanın kapatılmasının sendikadan kurtulmak için yapıldığını belirten Türkmen, işçilerin tazminatlarının yatırıldığı bilgisini verdi. Türkmen, işçilerin haklarını savunmak için fabrika önünde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.