enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4969
EURO
34,5845
ALTIN
2.477,01
BIST
9.575,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Şanlıurfa’da CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Şanlıurfa’da CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı
29.10.2021 11:06
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, kutlama programı düzenledi.


Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığının düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına İl Başkanı Hayrettin Cidir, ve beraberindeki İl ve ilçe yöneticileri katıldı. Kutlama programına katılan Cumhuriyet Halk Partililer ellerinde Türk Bayraklarıyla, İl Binasından Topçu (Rabia) meydanına kadar yürüyüş yaparak, Atatürk anıtına çelenk sunumunda bulundu. Çelenk sunumunun ardından İl Başkanı Hayrettin Cidir, bir basın açıklaması yaparak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı.


Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, yaptığı basın açıklamasında; “Bugün Laik Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yılı. Aziz Milletimize kutlu olsun.


Cumhuriyet, yıllarca işgal altında tutulmuş, yoksul bırakılmış bir toplumun özgürlük ve bağımsızlık sevdasıdır. Cumhuriyet saltanatın yıkılarak milli iradeye, milletin egemenliğine dayanan devlet düzenidir. Tüm yurttaşların hakları ve eşitliğini esas alan cumhuriyetimiz, kula kulluk düzeninin yıkılarak, eşit yurttaşlığı getiren sistemin adıdır. Yani hak-hukuk-adalet-özgürlük ve eşitliktir.


Cumhuriyetimiz Çanakkale’de, Sakarya’da, İnönü’de, Dumlupınar’da ve daha bir çok cephede, emperyalist devletlere karşı canları pahasına vatanını koruyan şehitlerimizin kanıyla kurulmuştur.
Cumhuriyet, tarihimizin en köklü dönüşümü, en büyük devrimidir. Bu devrimi gerçekleştiren Gazi Mustafa kemal Atatürk ve arkadaşları ise en büyük devrimcilerdir.


Bugün ne yazık ki, cumhuriyet değerleri, cumhuriyet felsefesi, cumhuriyetin kurumları, özgürlüğün, eşitliğin ve demokrasinin değerini kavrayamamış, kutsal dinimizi istismar eden bazı kesimlerce ağır biçimde tahrip edilmektedir.


Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk:” Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” diyerek, Cumhuriyeti koruma görevini bizlere, Türk gençliğine ve Türk Milletine emanet etmiştir.


Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimize, her zamankinden daha çok sahip çıkacağız.

HABERLER  Deveci'den aday belirleme sürecine ilişkin önemli analiz


Egemenliğimizi hiçbir suretle hiçbir kişiye, hiçbir zümreye, hiçbir sınıfa teslim etmeyeceğiz.


Laik Demokratik Cumhuriyetimiz üzerinde kurulmak istenen hiçbir vesayeti kabul etmeyeceğiz.


Aziz Atatürk düşüncelerini ve cumhuriyetini kast edecek, dahili ve harici bedhalara karşı ve Kendisini tek başına devlet gören, milletin üstünde sayan anlayışla mücadele edeceğiz.


Bu duygu ve düşüncelerimle, Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıldönümü tüm milletimize kutlu olsun. Kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mücadele arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmetle ve minnetle anıyorum.


Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.