enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

HRÜ’de fotoğraf yarışmasını kazananlar ödüllerini aldı

HRÜ’de fotoğraf yarışmasını kazananlar ödüllerini aldı

HRÜ’de fotoğraf yarışmasını kazananlar ödüllerini aldı
11.11.2021 19:48
0
A+
A-

Harran Üniversitesi’nde yapılan “Harran Okulu’ndan Harran Üniversitesi’ne” isimli Aidiyet Anıtı anısına düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Harran Üniversitesi’nde “Aidiyet Anıtı”nın yerel, ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı sağlanması amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışması kısa süre önce sonuçlanmıştı.

Üniversite öğrencilerinden gelen 125 fotoğraf, Harran Üniversitesinde görev yapan kendi alanında yetkin jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmeleri sonucunda en başarılı 7 fotoğraf ödüle layık görüldü. Ayrıca, 11 fotoğraf da dijital olarak sergilenmeye hak kazandı.

Dereceye girenler için Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Rektörlük Bahçesinde ödül töreni düzenlendi. Törene, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, Genel Sekreter Zübeyir Zorlu, Fakültelerin Dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

50 eser sahibinin 125 fotoğrafı ile başvuruda bulunduğu yarışmada, Harran Üniversitesi öğrencilerinden Musa Çolak birinciliği, Edanur Deliktaş ikinciliği, Mücahit Şeker de üçüncülüğü elde etti. Ayrıca Muhammed Coşkun, Muhammed Teke ile Mehmet Sinan Çoban mansiyon ve Halil Başlı ise Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Ödül kazanan 7 fotoğrafın yanı sıra yarışma jürisince seçilen Aysel Akkuş, Beyza Kök, Elif Naz Elmas, Hasret Taşır, Kübra Işıl Arıkan, Mehmet Emin Bozkurt, Müslüm Parmaksız, Sevilay Yalçın, Şükriye Alp, Yunus Emre Kılıç, Yusuf Beklen isimli öğrencilerin fotoğrafları da dijital olarak sergilenmeye hak kazandı.

“HEDEFİMİZ ÜNİVERSİTEMİZE AİDİYET DUYGUSU KAZANDIRMAKTI”

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, üniversitenin, akademik kadrosuyla bilimin ışığında bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşümüne yön vermeye devam ettiğini söyledi.

“Hedefimiz, tarihin bize yüklediği misyonun sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmektir” diyen Çelik, şunları kaydetti:

“Bu aidiyet duygusu ile geçmişin mirasını en iyi şekilde temsil etme gayreti içinde olacağımızın bir nişanesi olarak ‘Harran Üniversitesi Aidiyet Anıtı’nı Üniversitemiz Osmanbey Yerleşkemizde inşa ettik. Yaklaşık bir buçuk ay önce aidiyet anıtımızın açılışını yapmıştık. Ardından bir fotoğraf yarışması düzenlemeye karar verdik. Anıtımızı tanıtmak amaçlı yarışmamıza oldukça yoğun katılım oldu. Başarılı eserler ortaya çıktı. Bizim bu yarışmadaki hedefimiz; üniversitemize yönelik aidiyet duygusu kazandırmaktı. Ayrıca bu mekânın bir buluşma yeri olarak simgeleşmesi ve bu alanın şenlik yeri gibi ilgi görmesini bekliyoruz.”

HABERLER  Akademik Hareketlilik Projesi hayata geçiyor

Açılış konuşmasının ardından dereceye giren ve dijital sergilemeye hak kazanan fotoğraf sahiplerine katılım belgesi ve ödülleri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından verildi.

Tören, sergideki fotoğrafların gezilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.