enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
ALTIN
2.437,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi’nde gerginlik

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi’nde gerginlik

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi’nde gerginlik
11.11.2021 19:46
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporları görüşüldüğü sırada HDP’li meclis üyeleriyle AK Partili meclis üyeleri arasında kısa süreliğine ‘rant’ gerginliği yaşandı.

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın dördüncü birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporları okundu.  Meclis üyelerine sunulan raporlar oy çokluğuyla kabul edildi.

AK Parti Meclis Üyesi Kamil Nazım Kankılıç, HDP’li meclis üyelerinin imar raporlarına şerh koymasına tepki gösterdi. Kankılıç, üyelerden neden şerh koyduklarının gerekçelerini açıklamasını istedi.

Başkan Vekili Ahmet Kaytan da meclis üyelerinin açıklama yapma gibi zorunluluğu olmadığına vurgu yaptı.

SARIKAYA: “RANT SÖYLERKEN DUYUM OLARAK SÖYLEDİM, KİMSEYİ SUÇLAMAK GİBİ SÖYLEMDE BULUNMADIM”

Rant iddialarından dolayı birilerini suçlamak gibi bir niyetlerinin olmadığını dile getiren HDP Meclis Üyesi Halil Sarıkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada kamu ve özel mülkiyetlerin belli menfaatler doğrultusunda hareket edildiğini görüyoruz. Biz bundan dolayı burada tabii ki en olumlu projelerde, konularda hemfikiriz ama bu son Büyükşehir’in imar komisyonlarındaki rant konularından dolayı bizim arkadaşları suçlamak gibi bir niyetimiz yok. Büyükşehir’in genelinde kamu duyumları doğrultusunda biz buna hayır dedik. Biz olumlu projelere 3 yıldır ‘evet’ diyoruz. Ben rant söylerken duyum olarak söyledim, kimseyi suçlamak gibi söylemde bulunmadım. Biz arkadaşlarla çok uyumlu bir şekilde çalıştığımızı defalarca burada belirtik. Biz grup olarak karar almışız, şerh koymuşuz.”

BAYUK: “RANTLA İLGİLİ VARSA BELGE BİZLERLE PAYLAŞSINLAR”

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk ise, “Arkadaşlar her gelen konuya red oyu veriyorlar. Raporlarda insanların yaşayışıyla ilgili birçok madde var. HDP grubunun raporların tamamına red oyu verilmesini ben de anlamlı bulmuyorum. Rantla ilgili varsa belge, bizlerle paylaşsınlar” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi Ayhan’dan tarım arazileriyle ilgili açıklama
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.