enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
ALTIN
2.309,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Viranşehir’de köy okulu baştan aşağı yenilendi

Viranşehir’de köy okulu baştan aşağı yenilendi

Viranşehir’de köy okulu baştan aşağı yenilendi
02.12.2021 21:21
0
A+
A-

Söz Ver Derneği, Viranşehir kırsalında “Köye Söz Ver” projesi kapsamında kapı kolu dahi bulunmayan adeta harabe durumundaki okulu yeniledi. Okuldaki değişimi yerinde görüp öğrencilere de hediyeler getiren dernek yöneticileri, okula her zaman destek verece

VİRANŞEHİR- Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi Sağırtaş Kırsal Mahallesi’ndeki okulda yürekleri ısıtan bir değişim yaşandı. 

Kapı kolu, Atatürk büstü, sağlam lavabosu bulunmayan, duvarları yıkık ve bu haliyle bir harabeye benzeyen okula Söz Ver Derneği el attı. Dernek tarafından yürütülen ‘Köye söz ver!’ projesi kapsamında yasal izinlerin tamamlanmasının hemen ardından Kasım Ayının başında okul için tadilat başladı.

O süre zarfında okulların tatil olması da nedeniyle öğrencilerin eğitimlerinin de aksamaması açısından büyük fırsat oldu. Okulun tüm betonarme yapıları güçlendirildi, kapı, pencere ve mobilyaları yenilendi. Ayrıca kullanılmaz haldeki tuvalet ve depo binaları yıkılarak yeniden inşa edildi. Öğrenciler bir aylık tadilatın ardından tatil sonrasında yepyeni okullarında, yenilenmiş sıralarında eğitime başladı.

Baştan aşağı yenilen okuldaki eğitim heyecanına Söz Ver Derneği yöneticileri bizzat ortak oldu ve ziyaretleri sırasında öğrencilerle bire bir tanışma fırsatı da buldu. Ziyaret sırasında köy çocuklarımıza dernek adına çeşitli hediyeler de sunan Söz Ver Derneği Kurucu Dr. Furkan Kayabaşoğlu “Sadece yenilenme sürecinde değil, sonrasındaki ihtiyaçlarında da bu güzel okulumuzun her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim için bu evlatlarımız ile yan yana olmak çok kıymetli… Okullarımızın yenileme işinin zaten görevimiz olduğuna, asıl marifetin geleceğimiz olan bu köy çocukları ile tanışmak, onları tanımak ve her zaman kol kanat germek olduğuna inanıyoruz. Derneğimizin önceliği köy çocukları, olmazsa olmazımız insani temas! Bu nedenle desteğimizi sadece okulun yeniden inşası olarak görmedik ve evlatlarımızla tanışmak için buraya gelmeyi doğru bulduk” dedi.

HABERLER  Resmi Gazete’de yayımlandı: 7 üniversiteye rektör atandı


Söz Ver Derneği bir ay önce de Kars ilinde bir köy okulunu tamamen yenilemiş ve ziyaret ederek yeni haliyle eğitime başlamasını sağlamıştı. Dernek yöneticisi Bilgehan Bilge hava koşulları elverirse bir köy okulunu daha bu kış aylarında tamamlamaya çalışacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.